Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
  Αρχική arrow Άρθρα arrow Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η Τουρκία έχει χάσει πολύτιμο χρόνο.
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 

Επικοινωνία

Email:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Βιβλίο

Φωτογραφίες & Βίντεο

Φωτογραφίες
Βίντεο

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1099102

Who's Online

Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η Τουρκία έχει χάσει πολύτιμο χρόνο. Εκτύπωση
25.05.08

Άρθρο, του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μαργαρίτη Σχοινά,
στη Μακεδονία της Κυριακής 25.05.08


Την περασμένη Πέμπτη στην Ολομέλεια του Στρασβούργου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία υιοθέτησε την Έκθεση για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ακόμα μία φορά παίρνει σαφή θέση και στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση της Τουρκίας να συνεχίσει και να εμβαθύνει τη μεταρρυθμιστική της πολιτική. Στόχος των μεταρρυθμίσεων είναι να μετατραπεί η Τουρκία σε μία ανοιχτή, μοντέρνα κοινωνία, συμβατή με τις ευρωπαϊκές αξίες.

Η Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ειλικρινής, ισορροπημένη και καλύπτει επαρκέστατα τις εθνικές μας επιδιώξεις. Μιλά ξεκάθαρα πρώτον, για τον πλήρη και απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων δεύτερον, για την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο και την ανάγκη εύρεσης μιας δίκαιης, συνολικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού ζητήματος εντός του πλαισίου του ΟΗΕ και σύμφωνα με τις αρχές της Ε.Ε τρίτον, τις σχέσεις καλής γειτονίας τόσο με την Ελλάδα όσο και με τη Βουλγαρία ώστε να επιλυθούν όλα τα διμερή εκκρεμή ζητήματα τέταρτον, την άμεση επαναλειτουργία της ελληνορθόδοξης Σχολής της Χάλκης και τη επίσημη αναγνώριση της οικουμενικότητας του Πατριάρχη.

Η Ελλάδα έχει κάνει μια συνειδητή, στρατηγική επιλογή να υποστηρίξει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Μια τέτοια επιλογή βαίνει προς όφελος της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή. Μια τέτοια επιλογή βαίνει προς όφελος των ίδιων των τούρκων πολιτών. Η ελληνική στήριξη υφίσταται υπό τον αποκλειστικό όρο ότι η Τουρκία θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις και τα προαπαιτούμενα που η Ε.Ε. της έχει θέσει και τα οποία έχουν στο παρελθόν ισχύσει για όλες ανεξαιρέτως τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες. Πλήρης ένταξη, χωρίς πλήρη συμμόρφωση δεν νοείται. Στο πλαίσιο αυτό, με ανησυχία παρακολουθώ τις τελευταίες εξελίξεις στη γειτονική χώρα, όπως για παράδειγμα το ζήτημα της προσφυγής στην τουρκική δικαιοσύνη με στόχο την απαγόρευση του κυβερνητικού κόμματος, καθώς επίσης και την προκλητικού περιεχομένου επίσημη ιστοσελίδα του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών. Η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί ότι η συμπεριφορά σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και αξίες αποτελεί μονόδρομο.

Η Τουρκία έχει χάσει πολύτιμο χρόνο. Ήρθε η ώρα να κινηθεί πειστικά προς τα εμπρός. Όσο δεν το κάνει, οι φίλοι της στην Ευρώπη θα γίνονται λιγότεροι και η ενταξιακές της προοπτικές δυσκολότερες.


Τελευταία ανανέωση ( 24.09.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
  Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής  
   
© 2024 Μαργαρίτης Σχοινάς - Ευρωβουλευτής
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla