Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
  Αρχική arrow Δελτία Τύπου arrow Λίγα και ακριβά τα βιολογικά προϊόντα στην Ευρώπη
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 

Επικοινωνία

Email:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Βιβλίο

Φωτογραφίες & Βίντεο

Φωτογραφίες
Βίντεο

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1102231

Who's Online

Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Λίγα και ακριβά τα βιολογικά προϊόντα στην Ευρώπη Εκτύπωση
20.05.08

ImageΛίγα και ακριβά είναι τα βιολογικά προϊόντα που διατίθενται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις δυνατότητες χρηματοδότησης των παραγωγών που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου αυτοί να στραφούν σε τέτοιες καλλιέργειες.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση της αρμόδιας Επιτρόπου Fischer Boel σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαργαρίτη Σχοινά. Η Επίτροπος δηλώνει ότι η εξέλιξη των τιμών σε μία οικονομία της αγοράς εξαρτάται από το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης. Κατά συνέπεια, η αυξημένη ζήτηση βιολογικών προϊόντων που παρατηρείται σε πολλά κράτη-μέλη, δεδομένης της στάσιμης προσφοράς, οδηγεί σε αύξηση της τιμής τους.

Παράλληλα παρουσιάζονται αρκετές δυνατότητες χρηματοδότησης των παραγωγών προκειμένου να στραφούν στην καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να υποστηρίξει τη βιολογική καλλιέργεια έχει προχωρήσει στις παρακάτω δράσεις:

• Οικονομική ενίσχυση των παραγωγών βιολογικών προϊόντων από διάφορα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσω του Γεωργο-περιβαλλοντικού μέτρου, που καλύπτει μεταξύ άλλων τα συμπληρωματικά κόστη λόγω απώλειας εισοδήματος των γεωργών που εφαρμόζουν φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους παραγωγής.
• Οικονομική ενίσχυση των παραγωγών βιολογικών προϊόντων για επενδύσεις σχετικές με τη βιολογική παραγωγή τόσο σε επίπεδο γεωργικής εκμετάλλευσης όσο και για βιολογική επεξεργασία.
• Υποστήριξη εκστρατειών πληροφόρησης των καταναλωτών για τα οφέλη και την υψηλή διατροφική ποιότητα των βιολογικών προϊόντων.
• Χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων που καλύπτουν διάφορες πτυχές της βιολογικής καλλιέργειας.

Η κατάσταση της αγοράς των βιολογικών προϊόντων αναμένεται να βελτιωθεί αφού από την 1η Ιανουαρίου 2009 θα τεθεί σε ισχύ ο Κανονισμός του Συμβουλίου (ΕΚ 834/2007), ο οποίος στοχεύει στην εναρμόνιση, την απλοποίηση και την ενίσχυση της διαφάνειας των κανόνων στη βιολογική γεωργία.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε σχετικά «Παρόλο ότι η ζήτηση και οι πωλήσεις των βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα αυξάνονται κατακόρυφα, η προσφορά και οι τιμές διάθεσής τους δεν έχουν ακόμα φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο. Ο Έλληνας παραγωγός πρέπει να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και να στραφεί από τις παραδοσιακές καλλιέργειες στις βιολογικές, εκμεταλλευόμενος το πλήθος ευκαιριών που παρουσιάζονται».

Τελευταία ανανέωση ( 24.09.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
  Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής  
   
© 2024 Μαργαρίτης Σχοινάς - Ευρωβουλευτής
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla