Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
  Αρχική arrow Δελτία Τύπου arrow Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν την Έκθεση για φορολογία στο πετρέλαιο κίνησης
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 

Επικοινωνία

Email:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Βιβλίο

Φωτογραφίες & Βίντεο

Φωτογραφίες
Βίντεο

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1100844

Who's Online

Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν την Έκθεση για φορολογία στο πετρέλαιο κίνησης Εκτύπωση
13.03.08

Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν σήμερα την Έκθεση Schmidt στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που προβλέπει  τη σταδιακή αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου Κίνησης στα 359 Ευρώ/1000 λίτρα μέχρι το 2015. "Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν πρέπει να στείλει ένα λανθασμένο πολιτικό μήνυμα αυξάνοντας την έμμεση φορολογία στα καύσιμα, τη στιγμή που ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη βρίσκεται σε ιστορικά ψηλό σημείο, η τιμή του μαύρου χρυσού έχει ξεπεράσει τα 100 δολάρια, ενώ οι καταναλωτές υφίστανται ήδη τις αρνητικές συνέπειες του δυσμενούς παγκόσμιου οικονομικού περιβάλλοντος"  τόνισαν σε δηλώσεις τους μετά την ψηφοφορία ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ κ. Ιωάννης Βαρβιτσιώτης και ο ευρωβουλευτής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς Αν. Μέλος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων.

"Θεωρούμε ότι είναι η λάθος κίνηση, τη λάθος στιγμή" υποστήριξαν.

Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ παραδέχτηκαν ότι η πρόταση του Ευρ. Κοινοβουλίου είναι αποτέλεσμα συμβιβασμού, μιας και αυξάνει σταδιακά το φόρο στα 359 ευρώ/1000 λίτρα μέχρι το 2015 βελτιώνοντας την αρχική εισήγηση της Επιτροπής, η οποία πρότεινε σταδιακή αύξηση στα 380 ευρώ/1000 λίτρα μέχρι το 2014. Προχώρησαν ωστόσο στην καταψήφιση αντιστεκόμενοι στη μέθοδο με την οποία λίγα, μεγάλα κράτη λύνουν το πρόβλημά τους σε βάρος των υπολοίπων στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία.

"Από τα 27 κράτη μέλη μόνον 6 (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Φιλανδία, Σουηδία. Μεγ. Βρετανία) φορολογούν το πετρέλαιο  πολύ περισσότερο από την προτεινόμενη τιμή της έκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου", τόνισαν οι κκ. Βαρβιτσιώτης και Σχοινάς, οι οποίοι παράλληλα ζήτησαν αντί της αύξησης της φορολογίας, τη στροφή σε πολιτικές που ευνοούν τη χρήση καθαρών και φιλικών προς το περιβάλλον πηγών ενέργειας.

Οι τοποθετήσεις των δύο ευρωβουλευτών δεν στάθηκαν ικανές να εμποδίσουν την αποδοχή της Έκθεσης από την Ολομέλεια του Ευρ. Κοινοβουλίου, δεδομένου ότι οι έξι χώρες με τη μεγαλύτερη φορολογία στα καύσιμα διαθέτουν και το μεγαλύτερο αριθμό ευρωβουλευτών.

Τελευταία ανανέωση ( 23.09.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
  Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής  
   
© 2024 Μαργαρίτης Σχοινάς - Ευρωβουλευτής
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla