Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
  Αρχική arrow Δελτία Τύπου arrow Άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 

Επικοινωνία

Email:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Βιβλίο

Φωτογραφίες & Βίντεο

Φωτογραφίες
Βίντεο

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1102272

Who's Online

Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα Εκτύπωση
11.03.08

Μαργαρίτης Σχοινάς: "Σ΄ένα μήνα το αργότερο η πρόταση της Επιτροπής για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα"

Σε παρέμβαση του στην Ολομέλεια του Σώματος ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμών Μαργαρίτης Σχοινάς, ζήτησε με επιμονή να παρουσιαστεί ταχύτατα η πρόταση της Επιτροπής για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα σε συνέχεια του σχετικού αιτήματος που έχει υποβάλει η ελληνική κυβέρνηση.

Η χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια αφορούσε την οριστική έγκριση ποσού 162 εκατ. Ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση των ζημιών από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Μεγάλη Βρετανία τον περασμένο Ιούνιο και Ιούλιο. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη Μεγάλη Βρετανία σ΄ένα διάστημα μόλις 7-8 μηνών αποτελεί χρόνο-ρεκόρ για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ε.Ε.

Στο πλαίσιο της χθεσινής συζήτησης στην Ολομέλεια, ο έλληνας Ευρωβουλευτής υπενθύμισε στους συναδέλφους του τη μεγάλη καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι, τον συγκλονιστικό αντίκτυπο που είχαν στην Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη αλλά και την σημασία που είχε και έχει για τους Έλληνες πολίτες να αισθανθούν έμπρακτα την κοινοτική αλληλεγγύη στο δύσκολο έργο της ανάπλασης των πληγεισών περιοχών.

Ο κ. Σχοινάς κατέληξε: "Η έγκριση του Βρετανικού αιτήματος σε χρόνο ρεκόρ δημιουργεί ένα ευτυχές προηγούμενο για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης σε όλα τα ανάλογα αιτήματα που εκκρεμούν. Ιδιαίτερα για τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού στην Ελλάδα, η τήρηση ενός αντιστοίχου χρονοδιαγράμματος προϋποθέτει την υποβολή της σχετικής πρότασης από την Επιτροπή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το αμέσως επόμενο διάστημα, το αργότερο σε ένα μήνα. Το ελληνικό αίτημα έχει υποβληθεί έγκαιρα, είναι τεχνικά και νομικά άρτιο, και δεν απομένει παρά η επίσημη έναρξη της διαδικασίας με την πρόταση της Επιτροπής. Οι έλληνες πολίτες ανυπομονούν να δουν στην πράξη την κοινοτική αλληλεγγύη".
 

Τελευταία ανανέωση ( 24.09.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
  Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής  
   
© 2024 Μαργαρίτης Σχοινάς - Ευρωβουλευτής
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla