Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
  Αρχική arrow Άρθρα arrow "Τι να περιμένουμε από το 2008"
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 

Επικοινωνία

Email:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Βιβλίο

Φωτογραφίες & Βίντεο

Φωτογραφίες
Βίντεο

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1097709

Who's Online

Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
"Τι να περιμένουμε από το 2008" Εκτύπωση
03.01.08

Εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2008

 
Το 2008 παρουσιάζει πλήθος ευκαιριών τόσο για την Ευρώπη στο σύνολό της όσο και για την Ελλάδα και τον τόπο μας, αρκεί να φερθούμε έξυπνα, να κινηθούμε γρήγορα και να τις εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα κυριαρχήσει η διαδικασία επικύρωσης της Μεταρρυθμιστικής Συνθήκης από τα 27 κράτη μέλη. Η νέα Συνθήκη ρυθμίζει οριστικά εκκρεμότητες ετών, δίνει μια νέα δυναμική στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την κάνει πιο λειτουργική, δημοκρατική και ικανή να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης. Θέλουμε η Ελλάδα να είναι μεταξύ των πρώτων χωρών που θα επικυρώσουν τη νέα Συνθήκη. Στοχεύουμε, καθόλη τη διάρκεια του 2008, σε μια συζήτηση που θα είναι ανοικτή σε όλη την κοινωνία, θα εμπλέκει όλους τους κοινωνικούς εταίρους και θα επικεντρωνεται στα ζητήματα ουσίας. Προσβλέπω σε μια πανηγυρική επικύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων με μεγάλη συμμετοχή Βουλευτών και ουσιαστική συζήτηση. Το 2008 θα σημάνει το τέλος της Ευρώπης που συζητάει και την αρχή της Ευρώπης που δρα.


Σε εθνικό επίπεδο, το 2008 είναι το έτος που κλείνει οριστικά το 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΚΠΣ) και ξεκινά ουσιαστικά η χρηματοδότηση του 4ου Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Α (ΕΣΠΑ). Το 80% των πόρων του ΕΣΠΑ θα κατευθυνθεί προς την περιφερεια, γεγονός που δηλώνει τη δέσμευση της παρούσας κυβέρνησης για ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας. Η Θεσσαλονίκη είναι σίγουρο οτι θα διαδραματίσει προνομιακό ρόλο, αποκτόντας επιτέλους τις υποδομές που ιστορικά δικαιούται. Είναι στο χέρι μας να περάσουμε στην εποχή της δράσης και να απογειώσουμε τον τόπο μας, μέσω των γενναίων κοινοτικών χρηματοδοτήσεων. Τόσο οι περιφερειακές και αυτοδιοικητικές αρχές, όσο και η τοπική κοινωνία στο σύνολό της θα έχουν απο τον επόμενο χρόνο την ιστορική ευθύνη αλλά και προνόμιο να απορροφήσουν αποτελεσματικά τους υπερεπαρκείς κοινοτικούς πόρους που με τόση επιτυχία κατοχύρωσε ο Πρωθυπουργός για τη Βόρεια Ελλάδα. Θα είναι η τελευταία μας ιστορική ευκαιρία για ανάπτυξη και ώς τέτοια, δεν πρέπει να χαθεί.

Πρέπει να κοιτάξουμε το 2008 με αυτοπεποίθηση και ελπίδα όπως ταιριάζει σε μία σύγχρονη, ευρωπαϊκή χώρα και σε μια δυναμικά αναπτυσσόμενη ευρωπαϊκή περιφέρεια όπως η Μακεδονία. Η μεμψειμοιρία και η απαισιοδοξία δεν μας ταιριάζουν.

Τελευταία ανανέωση ( 24.09.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
  Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής  
   
© 2024 Μαργαρίτης Σχοινάς - Ευρωβουλευτής
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla