Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
  Αρχική arrow Δελτία Τύπου arrow Μαργαρίτης Σχοινάς: "Νέοι Κανόνες για τη Νέα Οικονομία"
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 

Επικοινωνία

Email:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Βιβλίο

Φωτογραφίες & Βίντεο

Φωτογραφίες
Βίντεο

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1097625

Who's Online

Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς: "Νέοι Κανόνες για τη Νέα Οικονομία" Εκτύπωση
23.04.09

ImageΤο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χτίζει ασπίδα προστασίας για τον πολίτη κατά της κρίσης

Μαργαρίτης Σχοινάς: "Νέοι Κανόνες για τη Νέα Οικονομία"

Κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Απριλίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε μία σημαντική δέσμη ρυθμίσεων που θωρακίζουν την Ευρωπαϊκή οικονομία ενάντια στην οικονομική κρίση. Η ΕΕ θεσπίζει για πρώτη φορά ένα νέο συνεκτικό νομοθετικό πλαίσιο θέτοντας κανόνες και κίνητρα για την εποπτεία, τον έλεγχο και τη δημοκρατική λογοδοσία των αγορών και του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαργαρίτης Σχοινάς, Μέλος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, με μια σειρά τροπολογιών που εγκρίθηκαν από την Ολομέλεια ενίσχυσε αυτές τις νομοθετικές ρυθμίσεις προς την κατεύθυνση αυστηρότερων ρυθμιστικών ελέγχων και μεγαλύτερης διαφάνειας στο χρηματο-οικονομικό περιβάλλον. "

Η Ευρώπη πληρώνει ακόμα τις συνέπειες ενός ασύδοτου, αγγλοσαξονικού, χρηματοπιστωτικού συστήματος που λειτουργούσε χωρίς έλεγχο και κανόνες εποπτείας. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χτίζει σήμερα μια ασπίδα ασφαλείας για τον Ευρωπαίο πολίτη ενάντια στην οικονομική κρίση. Θέτουμε νέους κανόνες για τη νέα οικονομία του αύριο. Τίποτε δεν θα είναι το ίδιο στην ΕΕ μετά την κρίση" τόνισε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης των παραπάνω προτάσεων στην Ολομέλεια.

Συγκεκριμένα, η νέα Ευρωπαϊκή νομοθεσία προβλέπει:

• ένα νέο, αυστηρό, καθεστώς για τους οργανισμούς αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας (Credit Rating Agencies), που θα διασφαλίσει την  ποιότητα και τη διαφάνεια στην έκδοση αξιολογήσεων βάζοντας τέλος στις αδιαφανείς διαδικασίες του παρελθόντος.

• τον διπλασιασμό από 25 σε 50 δισ. Ευρώ της οικονομικής στήριξης που παρέχει η ΕΕ σε κράτη μέλη εκτός ευρωζώνης σε περίπτωση δυσχερειών στο ισοζύγιο πληρωμών τους.
• νέους κανόνες για την φερεγγυότητα (Solvency II), των εταιρειών ασφάλισης και αντασφάλισης έτσι ώστε να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους με επάρκεια, προστατεύοντας τους ασφαλισμένους και τη σταθερότητα του χρηματοοικονομικού συστήματος.

• την αντικατάσταση  της ισχύουσας νομοθεσίας για τις διασυνοριακές πληρωμές έτσι ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο Ενιαίος Χώρος Πληρωμών σε Ευρώ (SEPA) και να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο σύστημα πληρωμών που δεν θα επιβαρύνει τους καταναλωτές.

• την εισαγωγή ενός νέου πλαισίου για το ηλεκτρονικό χρήμα (E-Μoney) που θα διαμορφώσει ένα καινοτόμο σύστημα για την ασφάλεια των συναλλαγών με ηλεκτρονικό χρήμα και θα ελέγχει αυστηρά τους οργανισμούς που μεσολαβούν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

 


 

 
< Προηγ.   Επόμ. >
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
  Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής  
   
© 2024 Μαργαρίτης Σχοινάς - Ευρωβουλευτής
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla