Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
  Αρχική arrow Δελτία Τύπου arrow Ανώτατα ποσά στα συμβόλαια των επαγγελματιών αθλητών (Salary cap)
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 

Επικοινωνία

Email:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Βιβλίο

Φωτογραφίες & Βίντεο

Φωτογραφίες
Βίντεο

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1099320

Who's Online

Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Ανώτατα ποσά στα συμβόλαια των επαγγελματιών αθλητών (Salary cap) Εκτύπωση
05.03.09

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: "Κατανοούμε το αίτημα. Αν υπάρχουν καταγγελίες θα το διερευνήσουμε".

ImageΗ Επιτροπή κατανοεί το αίτημα πολλών παραγόντων στον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού σχετικά με την θέσπιση ανώτατων μισθολογικών ορίων (salary cap), παρόλο αυτά δεν έχει διεξαγάγει λεπτομερή νομική ανάλυση για το κατά πόσο μια τέτοια ενέργεια συμβαδίζει με την κοινοτική νομοθεσία, δεδομένου ότι δεν αντιμετωπίζει κάποια εκκρεμή υπόθεση σχετική με το συγκεκριμένο θέμα. Αυτό προκύπτει από την απάντηση της Επιτρόπου για θέματα Ανταγωνισμού, κα Νέιλι Κρους, σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μαργαρίτη Σχοινά.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής σε ερώτησή του προς την Επίτροπο τόνισε την ανάγκη θέσπισης ενός ανώτατου ποσού στα συμβόλαια των επαγγελματιών αθλητών -λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ευρωπαϊκές αθλητικές διοργανώσεις λειτουργούν με κανόνες ελεύθερης αγοράς- με στόχο τη δημιουργία ενός υγιούς και ανταγωνιστικού αθλητικού περιβάλλοντος, όπου όλες οι ομάδες μπορούν να διεκδικήσουν ισότιμα τη διάκριση. Το παρόν αθλητικό πλαίσιο σε πολλές χώρες της Ευρώπης επιτρέπει στις ομάδες που έχουν την οικονομική δυνατότητα, να δαπανούν υπέρογκα ποσά για τα συμβόλαια παικτών, με συνέπεια ουσιαστικά να οδηγούμαστε στη δημιουργία πρωταθλημάτων μεταξύ πλούσιων και φτωχών ομάδων.

Η Επίτροπος στην απάντησή της δηλώνει ενήμερη για την ύπαρξη ανώτατων μισθολογικών ορίων σε συνδέσμους επαγγελματικού αθλητισμού στις ΗΠΑ και σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης και κατανοεί τα αιτήματα πολλών παραγόντων επαγγελματικού αθλητισμού στην Ευρώπη για την θέσπιση ενός ενιαίου πλαισίου στο συγκεκριμένο θέμα. Δεδομένου όμως ότι η Επιτροπή δεν αντιμετωπίζει κάποια εκκρεμή υπόθεση σχετική με το θέμα, δεν έχει διεξαγάγει λεπτομερή νομική έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο μια τέτοια ενέργεια συμβαδίζει με την κοινοτική νομοθεσία και κυρίως με τις διατάξεις που αφορούν την ελεύθερη κυκλοφορία εργαζομένων, την ελευθερία εγκατάστασης, την ελευθερία παροχής υπηρεσιών ή τον ανταγωνισμό.

Τελευταία ανανέωση ( 05.03.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
  Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής  
   
© 2024 Μαργαρίτης Σχοινάς - Ευρωβουλευτής
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla