Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
  Αρχική arrow Δελτία Τύπου arrow Δυνατότητα άμεσης χρηματοδότησης των ΟΤΑ από την ΕΕ
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 

Επικοινωνία

Email:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Βιβλίο

Φωτογραφίες & Βίντεο

Φωτογραφίες
Βίντεο

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1101280

Who's Online

Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Δυνατότητα άμεσης χρηματοδότησης των ΟΤΑ από την ΕΕ Εκτύπωση
21.01.08


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βρυξέλλες 21 Ιανουαρίου 2008

Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης:
Πολλές οι δυνατότητες χρηματοδότησης απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Οι τοπικές αρχές έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν απευθείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αίτηση χρηματοδότησης με τη μορφή επιδοτήσεων, στο πλαίσιο κοινοτικών προγραμμάτων που καλύπτουν πολλές ευρωπαϊκές πολιτικές. Αυτό προκύπτει από την απάντηση της Επιτρόπου Ντανούτα Χούμπνερ σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαργαρίτη Σχοινά.

Το κατά πόσο οι προτάσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι επιλέξιμες για χρηματοδότηση εξαρτάται μόνο από το σκεπτικό και τους στόχους που προβλέπονται σε κάθε πρόσκληση υποβολής προτάσεων που δημοσιεύει η Επιτροπή. Η αξιολόγηση των προτάσεων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνεται απευθείας από την Επιτροπή, χωρίς τη μεσολάβηση της εθνικής κεντρικής διοίκησης, ενώ το ποσό της επιδότησης καλύπτει τμήμα τού συνολικού ποσού (συγχρηματοδότηση). Όλες οι δυνατότητες για άμεσες επιδοτήσεις προγραμματίζονται κάθε χρόνο και δημοσιεύονται συνήθως πριν από την 31η Μαρτίου. Αυτό επιτρέπει στους αιρετούς των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης να γνωρίζουν εκ των προτέρων τους γενικούς στόχους και τους τομείς πολιτικής τους οποίους η Επιτροπή προτίθεται να χρηματοδοτήσει, και συνεπώς να προγραμματίζουν τις δράσεις τους ανάλογα.

Οι τοπικές αρχές μπορούν να υποβάλουν αίτηση χρηματικών επιδοτήσεων και να λάβουν συγχρηματοδότηση σε ένα ευρύτατο πλαίσιο πολιτικών όπως για παράδειγμα της γεωργίας, της αειφόρου ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας (Έβδομο Πρόγραμμα Πλαίσιο, Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία, Πρόγραμμα "Μάρκο Πόλο" στο τομέα των μεταφορών, μέτρα πληροφόρησης σχετικά με την Κοινή Γεωργική Πολιτική, προγράμματα για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα Μέσα Επικοινωνίας, Πρόγραμμα Δράσης Δια Βίου Μάθησης, LIFE+), της ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης, της νεολαίας, της υγείας και της προστασίας των καταναλωτών (πρόγραμμα Πολιτισμός 2007, Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Υγεία, Media 2007, πρόγραμμα Δάφνη ΙΙΙ για την καταπολέμηση της βίας εις βάρος των παιδιών, των νέων και των γυναικών).

Ο κύριος Σχοινάς σχολιάζοντας την απάντηση της Επιτροπής δήλωσε: "Οι Έλληνες αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν πολλές και ουσιαστικές δυνατότητες χρηματοδότησης απευθείας από τις Βρυξέλλες. Το μόνο που χρειάζεται είναι σωστή ενημέρωση, στόχευση και προγραμματισμός. Οι δυνατότητες, οι πόροι και οι σχετικοί μηχανισμοί είναι στη διάθεσή τους".


Όλες οι Δυνατότητες απευθείας χρηματοδότησης των ΟΤΑ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και πληροφορίες για την υποβολή αιτήσεων, τους όρους και τις προθεσμίες, διατίθενται στον ακόλουθο δικτυακό τόπο http://ec.europa.eu/grants/index_en.htm  

Τελευταία ανανέωση ( 23.09.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
  Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής  
   
© 2024 Μαργαρίτης Σχοινάς - Ευρωβουλευτής
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla