Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
  Αρχική arrow Δελτία Τύπου arrow "Εξασφαλισμένη η κοινοτική χρηματοδότηση του εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα"
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 

Επικοινωνία

Email:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Βιβλίο

Φωτογραφίες & Βίντεο

Φωτογραφίες
Βίντεο

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1097659

Who's Online

Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
"Εξασφαλισμένη η κοινοτική χρηματοδότηση του εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα" Εκτύπωση
12.01.09

ImageΟι προγραμματισμένες άμεσες δαπάνες για τη βελτίωση των τουριστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα για την περίοδο 2007-2013 ανέρχονται σε 118 εκατομμύρια ευρώ, εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση του εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα για τη συγκεκριμένη περίοδο. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Επιτρόπου Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας κ. Verheugen, σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαργαρίτη Σχοινά.  

Ο Επίτροπος σημείωσε τον υψηλό βαθμό απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων από την Ελλάδα για την περίοδο 2000-2006, όπου μέσω των επιχειρησιακών προγραμμάτων των διαρθρωτικών ταμείων χρηματοδοτήθηκε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Συγκεκριμένα, μόνο το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) χρηματοδότησε την Ελλάδα για τη συγκεκριμένη περίοδο με το ποσό των 67,1 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο της προαγωγής της Ελλάδας ως τουριστικής προτεραιότητας. Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες περιελάμβαναν μεταξύ άλλων την αναστήλωση μεσαιωνικών κάστρων, την κατασκευή δρόμων πεζοπορίας και τη διεξαγωγή αγροτικών και οικολογικών - τουριστικών δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με την Επιτροπή η Ελλάδα έχει εξασφαλισμένες και για την περίοδο 2007-2013 τις επενδύσεις σχετικά με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στο πλαίσιο της πολιτικής για τη συνοχή. Στην απάντησή του ο Επίτροπος υπογραμμίζει τη δυνατότητα ανάπτυξης των επιχειρησιακών  προγραμμάτων εναλλακτικού τουρισμού στο πλαίσιο κι άλλων μεταβλητών όπως η προστασία της φυσικής ή πολιτιστικής κληρονομιάς, η καινοτομία, η προαγωγή των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, η κοινωνία της πληροφορίας και το ανθρώπινο κεφάλαιο. Επίσης, στο πλαίσιο της αγροτικής ανάπτυξης, το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Προσανατολισμού και Εγγυήσεων - Τμήμα Εγγυήσεων (ΕΓΤΠΕ-Ε) και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, συγχρηματοδοτούν μεγάλο αριθμό σχεδίων σε όλη την Ελλάδα που αφορούν μεταξύ άλλων υποδομές για τον τουρισμό, μικρά καταλύματα, μικρά μουσεία, θεματικά δρομολόγια και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Τέλος, η Επιτροπή στο πλαίσιο ανάληψης δράσεων με σκοπό την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Ευρώπη έχει θεσπίσει το θεσμό απονομής βραβείων "εξέχοντες ευρωπαϊκοί προορισμοί". Στόχος της εν λόγω δράσης είναι να προβάλει την αξία, την ποικιλομορφία και τα κοινά χαρακτηριστικά των ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών αλλά και να προωθήσει προορισμούς στους οποίους η οικονομική ανάπτυξη επιδιώκεται με τρόπο που εξασφαλίζει την κοινωνική, πολιτιστική και περιβαλλοντική ανάπτυξη του τουρισμού. Μέχρι σήμερα έχουν απονεμηθεί βραβεία σε προορισμούς με θέματα " Βέλτιστοι αναδυόμενοι ευρωπαϊκοί αγροτικοί προορισμοί αριστείας" και "Ευρωπαϊκοί προορισμοί αριστείας: τοπική άυλη κληρονομιά", στα οποία βραβεύτηκαν οι πόλεις της Φλώρινας και των Γρεβενών αντιστοίχως, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τη δεσπόζουσα θέση που κατέχει η Ελλάδα στον τομέα του τουρισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
 

Τελευταία ανανέωση ( 12.01.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
  Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής  
   
© 2024 Μαργαρίτης Σχοινάς - Ευρωβουλευτής
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla