Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
  Αρχική arrow Δελτία Τύπου arrow O Μαργαρίτης Σχοινάς προωθεί τη Χαλκιδική στην Έκθεση Τουρισμού «Vakanz 2009»
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 

Επικοινωνία

Email:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Βιβλίο

Φωτογραφίες & Βίντεο

Φωτογραφίες
Βίντεο

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1097661

Who's Online

Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
O Μαργαρίτης Σχοινάς προωθεί τη Χαλκιδική στην Έκθεση Τουρισμού «Vakanz 2009» Εκτύπωση
10.01.09
ImageO Μαργαρίτης Σχοινάς προωθεί τη Χαλκιδική στην Έκθεση Τουρισμού «Vakanz 2009» που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο από 9 έως 11 Ιανουαρίου 2009.


Ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής και της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαργαρίτης Σχοινάς, παραβρέθηκε στα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης Τουρισμού «Vakanz 2009» που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο από 9 έως 11 Ιανουαρίου 2009. Στη φετινή έκθεση στην οποία συμμετέχουν 28 χώρες και αναμένονται περίπου 30.000 επισκέπτες, τιμώμενη χώρα ήταν η Ελλάδα και προορισμοί προτεραιότητας η Χαλκιδική και τα Χανιά.


Στη συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε για την προβολή της Χαλκιδικής, ο κ.  Μαργαρίτης Σχοινάς αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τη Νομαρχία Χαλκιδικής και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού για την πρωτοβουλία τους τόνισε:

  • Τα μεγάλα και σημαντικά πλεονεκτήματα της Χαλκιδικής ως τουριστική προθήκη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η οποία διαθέτει 500 χλμ. ακτογραμμής και 80 οργανωμένες παραλίες από τις οποίες 46 έχουν λάβει γαλάζια σημαία.

  •   Την ιστορική σημασία της περιοχής ως πατρίδα του Αριστοτέλη, κοιτίδα της Ορθοδοξίας και του Αγίου Όρους και κέντρο πολιτισμού που συνδυάζει άριστα τον παραδοσιακό με τον εναλλακτικό τουρισμό.

  • Την παραδοσιακή φιλοξενία των Χαλκιδικιωτών και τη δυναμική ξενοδοχειακή της υποδομή που αναπτύσσεται ραγδαία στο πλαίσιο μιας νέας αναπτυξιακής προοπτικής για την ΝΑ Ευρώπης.


Καταλήγοντας ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, προσκάλεσε τους εκθέτες και τους λοιπούς παράγοντες της τουριστικής αγοράς να βάλουν τη Χαλκιδική στις προτεραιότητες του σχεδιασμού τους για το 2009 και εξέφρασε την ευχή να αποτελέσουν οι χώρες της BENELUX (Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία) μια νέα δυναμική ομάδα επισκεπτών της Χαλκιδικής για τα επόμενα χρόνια.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης κήρυξε ο Υπουργός Τουρισμού του Λουξεμβούργου κ. F. Boden και παραβρέθηκαν ο πρέσβης της Ελλάδος στο Λουξεμβούργο, κ. Δ. Κοδέλλας, ο τ. Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και       τ. Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Jacques Santer και ο διευθυντής του Ε.Ο.Τ Benelux κ. Θ. Χαρτοματζίδης.
Τελευταία ανανέωση ( 10.01.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
  Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής  
   
© 2024 Μαργαρίτης Σχοινάς - Ευρωβουλευτής
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla