Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
  Αρχική arrow Δελτία Τύπου arrow Το ΕΚ ψηφίζει την απλοποίηση των διαδικασιών για τη δημοσιοποίηση και μετάφραση εταιρικών στοιχείων
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 

Επικοινωνία

Email:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Βιβλίο

Φωτογραφίες & Βίντεο

Φωτογραφίες
Βίντεο

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1099058

Who's Online

Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Το ΕΚ ψηφίζει την απλοποίηση των διαδικασιών για τη δημοσιοποίηση και μετάφραση εταιρικών στοιχείων Εκτύπωση
19.11.08

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίζει σε πρώτη ανάγνωση την απλοποίηση των διαδικασιών για τη δημοσιοποίηση και τη μετάφραση εταιρικών στοιχείων.

ImageΓιώργος Παπαστάμκος, Μαργαρίτης Σχοινάς: "Κατοχυρώνεται η  διαφάνεια, η προώθηση της επιχειρηματικότητας και το δικαίωμα του πολίτη να γνωρίζει όλα όσα τον αφορούν".


Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε σήμερα με συντριπτική πλειοψηφία την Έκθεση Kauppi της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων σχετικά με την αναθεώρηση της Κοινοτικής νομοθεσίας που αφορά στη δημοσιοποίηση και μετάφραση των εταιρικών στοιχείων. Η Έκθεση εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ε.Ε. να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα, περιορίζοντας τη γραφειοκρατία και τα κόστη που δυσχεραίνουν την εγκατάσταση των Ευρωπαϊκών εταιρειών στην εσωτερική αγορά.

H έκθεση στην τελική της μορφή ενσωματώνει μια σειρά νέων στοιχείων που υπερασπίστηκαν οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Παπαστάμκος, Μέλος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Μαργαρίτης Σχοινάς, Εισηγητής της Γνωμοδότησης που κατήρτισε για το ίδιο θέμα η Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του ΕΚ.

Συγκεκριμένα οι δύο Έλληνες Ευρωβουλευτές με συντονισμένες ενέργειες εξασφάλισαν τη δυνατότητα του εθνικού νομοθέτη να προβλέπει τη δημοσίευση εταιρικών στοιχείων τόσο με ηλεκτρονικά όσο και με παραδοσιακά μέσα δημοσιότητας (εφημερίδες, περιοδικά) έτσι ώστε οι πολίτες να ενημερώνονται με διαφάνεια, ιδιαίτερα σε χώρες, όπως η Ελλάδα, όπου η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι ακόμα περιορισμένη. Επίσης υποστήριξαν με επιτυχία την πρόβλεψη προσαρμογής της προτεινόμενης νομοθεσίας στις ιδιαίτερες συνθήκες που ισχύουν στην Ε.Ε. αντί της εισαγωγής ενός ενιαίου προτύπου που αγνοεί τις ιδιαίτερες εθνικές και τοπικές συνθήκες.

Μετά την ψηφοφορία οι Ευρωβουλευτές Γιώργος Παπαστάμκος και Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσαν: "Σε μια πλουραλιστική Ευρώπη με τις ίδιες αξίες αλλά διαφορετικές εθνικές και τοπικές συνθήκες η διαφάνεια και η πρόσβαση στην ενημέρωση είναι αναμφισβήτητο δικαίωμα όλων των πολιτών. Το τελικό αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας συμφιλιώνει αυτές τις προτεραιότητες με την ανάγκη προώθησης της επιχειρηματικότητας".

Τελευταία ανανέωση ( 25.11.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
  Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής  
   
© 2024 Μαργαρίτης Σχοινάς - Ευρωβουλευτής
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla