Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
  Αρχική arrow Συνεντεύξεις arrow Δηλώσεις του Μαργαρίτη Σχοινά στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΚ για την οικονομική κρίση
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 

Επικοινωνία

Email:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Βιβλίο

Φωτογραφίες & Βίντεο

Φωτογραφίες
Βίντεο

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1097610

Who's Online

Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Δηλώσεις του Μαργαρίτη Σχοινά στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΚ για την οικονομική κρίση Εκτύπωση
08.10.08

Η χρηματοπιστωτική καταιγίδα θα περάσει, τουλάχιστον στην Ευρώπη

ImageΗ Ευρώπη θα ξεπεράσει την κρίση, πιστεύουν οι ευρωβουλευτές
Οι χρηματαγορές καταρρέουν, η εμπιστοσύνη του πολίτη στην οικονομία χάνεται. Η κρίση που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια στην Αμερική φαίνεται να έχει φτάσει για τα καλά στην Ευρώπη. Πού οφείλεται η χρηματοπιστωτική κρίση και πώς επηρεάζει τον Ευρωπαίο πολίτη; Είναι τα χρήματά μας ασφαλή; Πόσο κακό έχει γίνει; Εν όψει της συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στην Ολομέλεια, συζητήσαμε με ορισμένους ευρωβουλευτές με πείρα στα οικονομικά θέματα.

Πληρώνουμε την εκκεντρικότητα των Αμερικανών
 
Με ποιο τρόπο; Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, μέλος της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των Ευρωπαίων Δημοκρατών, εξηγεί: "Η υπερβολική ρευστότητα κατέστησε πολλούς παράγοντες στις ΗΠΑ υπερβολικά σίγουρους για τον εαυτό τους, σε σημείο να "μοιράζουν" τα λεφτά τους εδώ κι εκεί. Λόγω της ίδιας της φύσης της σημερινής παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, τα αμερικανικά προβλήματα μεταβιβάστηκαν στον υπόλοιπο κόσμο, ιδίως στις χώρες που ήταν περισσότερο εκτεθειμένες στην αμερικανική αγορά, όπως για παράδειγμα το Ηνωμένο Βασίλειο".

"Πληρώνουμε την εκκεντρικότητα των Αμερικανών" πιστεύει ο κ. Σχοινάς.  "Στην Αμερική για ένα δολάριο πραγματική επένδυσης, οι τράπεζες δάνειζαν γύρω στα 32, ενώ στην Ευρώπη 12". Η κατάσταση όμως δεν είναι μη αντιστρέψιμη, τουλάχιστον όχι στην Ευρώπη. "Βρισκόμαστε εν μέσω καταιγίδας, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα περάσει. Κάτι που δεν θεωρώ δεδομένο για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σχοινάς.

Μια κρίση που επηρεάζει πολύ τους Ευρωπαίους
 
 
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς πιστεύει επίσης ότι η κρίση θα επηρεάσει τους Ευρωπαίους πολίτες, καθώς "η οικονομία αποτελεί πάνω από όλα έναν ψυχολογικό παράγοντα και φυσικό είναι, αν διέρχεται κρίση, να επηρεάζεται και ο πολίτης. Ιδιαίτερα μάλιστα τη στιγμή που "ο Ευρωπαίος πολίτης έχει συνηθίσει στη σχετική σταθερότητα και ηρεμία της ευρωζώνης κατά την τελευταία πενταετία, όταν τα επιτόκια ήταν σχετικά χαμηλά".

Χρειάζονται νέοι κανόνες, για μια νέα οικονομία
 
Για τον Μαργαρίτη Σχοινά, η κρίση αποτελεί "μια νέα ευκαιρία για τη θέσπιση νέων κανόνων για μια νέα οικονομία". Πώς μπορεί να γίνει αυτό; "Με τη βελτίωση της νομοθετικής προστασίας όλου του οικονομικού συστήματος και του ελέγχου των Εταιριών Αποτίμησης Πιστοληπτικής Ικανότητας, αλλά και τη θέσπιση πιο αποτελεσματικών κανόνων για τις τράπεζες" τονίζει ο κ. Σχοινάς.

*Η συνέντευξη είναι διαθέσιμη στον διαδικτυακό τόπο:

http://www.europarl.europa.eu/news/public/story_page/042-38747-280-10-41-907-20081006STO38719-2008-06-10-2008/default_el.htm

Τελευταία ανανέωση ( 08.10.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
  Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής  
   
© 2024 Μαργαρίτης Σχοινάς - Ευρωβουλευτής
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla