Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
  Αρχική arrow Δελτία Τύπου arrow Ευρωπαϊκή Επιτροπή: "Η Ελλάδα μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ευρυζωνικές αγορές στην ΕΕ"
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 

Επικοινωνία

Email:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Βιβλίο

Φωτογραφίες & Βίντεο

Φωτογραφίες
Βίντεο

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1097551

Who's Online

Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: "Η Ελλάδα μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ευρυζωνικές αγορές στην ΕΕ" Εκτύπωση
22.09.08

" Η "Ψηφιακή Στρατηγική" της ελληνικής κυβέρνησης συνάδει απόλυτα με τους στόχους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών"

ImageΣτη διετία που μεσολάβησε από την έκδοση του ελληνικού νόμου 3431/2006 περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών, η Ελλάδα αναδεικνύεται σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ευρυζωνικές αγορές στην ΕΕ. Η ελληνική πολιτική στο θέμα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών συνάδει απόλυτα με τους στόχους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προαγωγή της κοινωνίας της πληροφορίας τόσο σε κοινοτικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Αυτό προκύπτει από την απάντηση της κας Ρέντιγκ, αρμόδιας Επιτρόπου για τη Κοινωνία των Πληροφοριών και τα Μέσα Ενημέρωσης, σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαργαρίτη Σχοινά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής:

• στα τέλη του 2006 η ευρυζωνική κάλυψη περιοριζόταν στο 18% του ελληνικού πληθυσμού ενώ το 2007 το ποσοστό αυτό διπλασιάστηκε
• 28% του πληθυσμού στην Ελλάδα χρησιμοποιεί τακτικά το Διαδίκτυο ενώ στο σύνολο της ΕΕ  το ποσοστό φθάνει στο 51%
• αντίθετα με τους ιδιώτες, οι ελληνικές επιχειρήσεις δείχνουν να αφομοιώνουν καλύτερα τα νέα δεδομένα στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών αφού 72% των ελληνικών επιχειρήσεων είναι συνδρομητές ευρυζωνικών συνδέσεων.

Σύμφωνα με την Επίτροπο κατά τη διάρκεια του 2007 βελτιώθηκαν οι περισσότεροι δείκτες συγκριτικής αξιολόγησης στην Ελλάδα, καθώς η υιοθέτηση των ευρυζωνικών συνδέσεων διπλασιάστηκε, ενώ η αύξηση της πρόσβασης στο Διαδίκτυο και της χρήσης διαδικτυακών υπηρεσιών ήταν πιο συγκρατημένη. Η Επίτροπος τονίζει ότι τα ποσοστά της Ελλάδος όσον αφορά την ευρυζωνική σύνδεση και κάλυψη υπολείπονται του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο τα ρυθμιστικά μέτρα που ελήφθησαν από την εθνική ρυθμιστική αρχή αλλά και η αφομοίωση κοινοτικών δράσεων στον τομέα αυτό οδήγησαν σε μια σταδιακή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

Η Επίτροπος εξαίρει την ελληνική πολιτική στο θέμα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών η οποία και συμβαδίζει απόλυτα με το στρατηγικό πλαίσιο που έχει θέσει η Επιτροπή (*1) για την προαγωγή της κοινωνίας της πληροφορίας σε κοινοτικό και εθνικό επίπεδο. Η "Ψηφιακή Στρατηγική" της ελληνικής κυβέρνησης έχει ως απώτερο στόχο: πρώτον, να επιτύχει η Ελλάδα μέχρι το 2009 το μέσο όρο διείσδυσης των ευρυζωνικών συνδέσεων στην ΕΕ και δεύτερον, να καταστεί εφικτή σε όλους η πρόσβαση στις νέες μορφές επικοινωνίας αξιοποιώντας παράλληλα τις τεχνολογίες ασύρματης επικοινωνίας που θα επιτρέψουν την ευρυζωνική κάλυψη σε απομονωμένες περιοχές και στη νησιωτική χώρα.


1. Πρωτοβουλία i2010 - Ευρωπαϊκή Κοινωνία της Πληροφορίας για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση-. Στη στρατηγική καθορίζονται οι στόχοι που αφορούν την ανάπτυξη των ευρυζωνικών συνδέσεων, τις επενδύσεις στην έρευνα, τη χρήση των Τεχνολογιών των Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) από τις επιχειρήσεις, την ανάπτυξη δημόσιων υπηρεσιών, την ηλεκτρονική κοινωνική ένταξη, τις σχετικές με την ηλε-προσβασιμότητα προτεραιότητες και τον ψηφιακό γραμματισμό.
 

Τελευταία ανανέωση ( 23.09.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
  Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής  
   
© 2024 Μαργαρίτης Σχοινάς - Ευρωβουλευτής
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla