Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
  Αρχική arrow Συνεντεύξεις arrow "Ο πρώτος χρόνος της νέας γαλάζιας κυβέρνησης"
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 

Επικοινωνία

Email:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Βιβλίο

Φωτογραφίες & Βίντεο

Φωτογραφίες
Βίντεο

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1099088

Who's Online

Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
"Ο πρώτος χρόνος της νέας γαλάζιας κυβέρνησης" Εκτύπωση
16.09.08

Εφημερίδα Αγγελιοφόρος
Δήλωση "Ο πρώτος χρόνος της νέας γαλάζιας κυβέρνησης"
16 Σεπτεμβρίου 2008

ImageΗ δεύτερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει παράξει ουσιαστικό έργο που πολλές φορές όμως αδικήθηκε από την αδηφάγο επικοινωνιακή ατζέντα της επικαιρότητας.

Τρία θεωρώ ως κορυφαία γεγονότα αυτού του πρώτου χρόνου της δεύτερης θητείας της Κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή: πρώτον, την υπερήφανη στάση του Πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου που έθεσε και πάλι το Σκοπιανό στις σωστές του διαστάσεις μετά από πολλά χρόνια αδράνειας και απραξίας.  Δεύτερον, την ψήφιση του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδίου από τη Βουλή και τη συνεπή εφαρμογή της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης· τα θετικά αποτελέσματα αυτών των τομών θα γίνουν αισθητά από τους πολίτες σε βάθος χρόνου. Τρίτον, την θεαματική επιτυχία των διαδικασιών παραχώρησης τμημάτων του ΟΛΘ και του ΟΛΠ σε εταιρείες κολοσσούς του χώρου καθώς και την εταιρική σύμπραξη του ΟΤΕ με τον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πάροχο τηλεπικοινωνιών που αποδεικνύουν την εξωστρέφεια και την ελκυστικότητα της ελληνικής οικονομίας στη δύσκολη τρέχουσα διεθνή συγκυρία.

Θα ήταν όμως αδικία να μην σημειώσουμε πολλές άλλες θετικές δράσεις του περασμένου χρόνου όπως για παράδειγμα, τον τριπλασιασμό απορρόφησης πόρων του Γ' ΚΠΣ (75% το 2007 έναντι 25% το 2004), την προώθηση του Κτηματολογίου, την εκρηκτική διάδοση της Ευρωζωνικότητας, την προσαρμογή στο Κοινοτικό Δίκαιο της άναρχης κατάστασης που επικρατούσε για τα Κολέγια και τα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών και την προσπάθεια να μπει τάξη στο σύστημα προμηθειών της Υγείας και τη συνταγογράφηση των φαρμάκων.

Όλα αυτά είναι χειροπιαστά αποτελέσματα πέρα από κάθε αμφισβήτηση. Αν εγκαταλείψουμε την παραπολιτική και επικεντρωθούμε στην παραγωγή πολιτικού έργου θα καταφέρουμε πολλά περισσότερα στην επόμενη τριετία.

Τελευταία ανανέωση ( 24.09.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
  Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής  
   
© 2024 Μαργαρίτης Σχοινάς - Ευρωβουλευτής
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla