Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
  Αρχική arrow Ομιλίες arrow Χαιρετισμός στο 4ο Συνέδριο Αποδήμων Χαλκιδικής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 

Επικοινωνία

Email:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Βιβλίο

Φωτογραφίες & Βίντεο

Φωτογραφίες
Βίντεο

Στατιστικά

Επισκέπτες: 793845

Who's Online

Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Χαιρετισμός στο 4ο Συνέδριο Αποδήμων Χαλκιδικής Εκτύπωση
13.09.08

ImageΟ κ. Σχοινάς χαιρέτισε την έναρξη του 4ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποδήμων Χαλκιδικής που διοργανώνεται από την Νομαρχία και ΤΕΔΚ Χαλκιδικής στις 12, 13 και 14 Σεπτεμβρίου. Τα σημεία του χαιρετισμού είναι τα εξής:


• Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω την έναρξη των εργασιών του 4ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποδήμων Χαλκιδικής. Ευχαριστώ τους διοργανωτές (Νομαρχία Χαλκιδικής, ΤΕΔΚ Χαλκιδικής)  για την πρόσκλησή τους να είμαι απόψε μαζί σας.


• Χαίρομαι που το Συνέδριο έχει καταστεί θεσμός που ανοίγει διαύλους επικοινωνίας και συσφίγγει τις σχέσεις των αποδήμων Χαλκιδικιωτών με τους κατοίκους, αποτελώντας έτσι σημείο αναφοράς όλων των δράσεων και πρωτοβουλιών των Χαλκιδικιωτών της διασποράς. Η Χαλκιδική δεν τελειώνει στα γεωγραφικά της σύνορα. Φτάνει μέχρι εκεί όπου ζει και ο τελευταίος Χαλκιδικιώτης της διασποράς, στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία, στον Καναδά, παντού όπου γης.

• Ο απόδημος Ελληνισμός αποτελεί ένα σπουδαίο εθνικό κεφάλαιο. Οι συμπατριώτες μας της διασποράς «επεκτείνουν» τα σύνορα της πατρίδας μας, αυξάνουν τις δυνατότητες μας - οικονομικές και πολιτιστικές – και ενισχύουν την παρουσία μας στο διεθνή χώρο.

• Ο τόπος μας, η Χαλκιδική αλλάζει πρόσωπο. Βρίσκεται πλέον σε μια προγραμματισμένη αναπτυξιακή διαδικασία που αξιοποιεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί σε τομείς της αγροτικής ανάπτυξης, των μεταφορών, του περιβάλλοντος, της εκπαίδευσης, καθιστούν την ανάπτυξη της Χαλκιδικής μακροπρόθεσμη και βιώσιμη. Δεν είναι όραμα πλέον αλλά εφικτός στόχος.

Τα παρακάτω στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο Νομός Χαλκιδικής βρίσκεται σε μια ελπιδοφόρα πορεία ανάπτυξης:

- Δημογραφική εξέλιξη: Από το 2003 αυξάνεται ο πληθυσμός (υπεροχή γεννήσεων / 1.000 κατοίκους: 1,2 το 2006. Αυτή η επίδοση μας κατατάσσει στη 12η θέση στο σύνολο των 52 νομών της χώρας.
-  Ο αριθμός μαθητών δημοτικού ανά 1000 κατοίκους μας φέρνει στην 8η θέση στο σύνολο των 52 νομών της χώρας.
- Ο Νομός έχει τον υψηλότερο δείκτη κατασκευής νέων κατοικιών(3,8 ανά 100 κατοίκους), πανελληνίως.
- Η Χαλκιδική αποτελεί τον 4ο σημαντικό προορισμό της χώρας με αυξητικές τάσεις .
- Με κατά κεφαλήν προϊόν 13,2 χιλ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 0,7% του ΑΕΠ της χώρας, βρίσκεται σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά.

Το συμπέρασμα όλων αυτών των στοιχείων είναι ότι γεννάμε, προοδεύουμε, προσελκύουμε επενδύσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση να ευοδωθεί αυτό το ελπιδοφόρο μέλλον είναι η ομόνοια, η ομοψυχία και η συλλογική πορεία όλων μας, μέσα και έξω από τη Χαλκιδική, πέρα και πάνω από μικροσυμφέροντα, ατομικές στρατηγικές και στείρους ανταγωνισμούς.

• Η ανάπτυξη του τόπου μας θα δώσει νέες ευκαιρίες και προοπτικές επιχειρηματικότητας όχι μόνο στους κατοίκους αλλά και στους απόδημους συμπατριώτες μας που θα θελήσουν να επιστρέψουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.

• Εύχομαι το αποτέλεσμα αυτού του συνεδρίου να είναι ουσιαστικό, με καινοτόμες προτάσεις και ανταλλαγή καλών πρακτικών για την ισχυροποίηση της εικόνας του τόπου μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Καλή επιτυχία στις εργασίες σας.

 

Τελευταία ανανέωση ( 24.09.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
  Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής  
   
© 2021 Μαργαρίτης Σχοινάς - Ευρωβουλευτής
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla