Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
  Αρχική arrow Δελτία Τύπου arrow Στρογγυλή Τράπεζα για το μέλλον του Κοινοτικού Προϋπολογισμού
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 

Επικοινωνία

Email:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Βιβλίο

Φωτογραφίες & Βίντεο

Φωτογραφίες
Βίντεο

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1100837

Who's Online

Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Στρογγυλή Τράπεζα για το μέλλον του Κοινοτικού Προϋπολογισμού Εκτύπωση
28.11.07

Ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμμετείχε σε συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης που διοργάνωσε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με τη συμμετοχή της κας Dalia Grybauskaité, Επιτρόπου αρμόδιας για τον Προϋπολογισμό και τον Δημοσιονομικό Προγραμματισμό, του κ. Γιώργου Αλογοσκούφη, Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, του κ. Χρήστου Φώλια, Υπουργού Ανάπτυξης, της κας Έλσας Παπαδημητρίου, Προέδρου της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, του κ. Χρήστου Παπουτσή, τ. Επιτρόπου και των Προέδρων του ΣΕΒ, της ΓΣΕΕ και της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Η εν λόγω συνάντηση είχε τίτλο "Η Μεταρρύθμιση του προϋπολογισμού σε μια Ευρώπη που αλλάζει" και η γενικότερη προβληματική αφορούσε τη μεταρρύθμιση της δομής, των προτεραιοτήτων και του προσανατολισμού των δαπανών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις ενός σύγχρονου παγκοσμιοποιημένου περιβάλλοντος.

Στην παρέμβασή του ο κ. Σχοινάς τόνισε τα εξής:

Πρώτον, η συζήτηση για την μελλοντική μεταρρύθμιση του κοινοτικού προϋπολογισμού στην Ελλάδα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τα διδάγματα του παρελθόντος και ειδικότερα τις παθογένειες της δεκαετίας του 1980 με τη διασπορά μικρο-έργων χωρίς ενιαία αναπτυξιακή δυναμική. Ποτέ ξανά ο Κοινοτικός Προϋπολογισμός δεν θα χρηματοδοτήσει τέτοιες δράσεις.

Δεύτερον, παρουσιάζεται επιτακτική η ανάγκη αποτελεσματικής διαχείρισης και αξιοποίησης του τρέχοντος Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013, ύψους 24,3 δις Ευρώ, που μόλις αυτή την εβδομάδα υπογράφηκε στις Βρυξέλλες, σφραγίζοντας έτσι την επιτυχή διαπραγμάτευση της χώρας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Διαθέτουμε σήμερα το σωστό μείγμα πολιτικής που θα μετατρέψει την Ελλάδα σε μια χώρα ανταγωνιστική, σύγχρονη και εξωστρεφή.

Τρίτον, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα που είναι ο πλήρης συντονισμός της χώρας με τις απαιτήσεις και τις κατευθύνσεις της Στρατηγικής της Λισσαβόνας. Είναι καιρός η Ελλάδα να δραστηριοποιηθεί έντονα για να κερδίσει το χαμένο έδαφος, εστιάζοντας τους διαθέσιμους πόρους σε τομείς όπως η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής και δυναμικής οικονομίας της γνώσης, η ανάπτυξη της κοινωνίας της πληροφορίας, η επένδυση στην έρευνα, την ανάπτυξη και τους ανθρωπίνους πόρους. Και όλα αυτά πάντα με ενέργειες και πολιτικές σύμφωνες με το σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος.

Καταλήγοντας ο κ. Σχοινάς δήλωσε: "Τα τελευταία 25 χρόνια η Ελλάδα είναι η πιο κερδισμένη χώρα της Ε.Ε. στο ζήτημα εισροής κονδυλίων. Το ΕΣΠΑ 2007-2013 αποτελεί ίσως την τελευταία ευκαιρία να έχει στη διάθεσή της τέτοιου ύψους πόρους. Πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος και να συντονιστούμε επιτέλους με τις σύγχρονες ευρωπαϊκές πολιτικές ανάπτυξης. Η τρέχουσα συζήτηση για το μέλλον του Κοινοτικού προϋπολογισμού προσφέρει μοναδική ευκαιρία για νέες επενδύσεις στη γνώση, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και το περιβάλλον, όχι μόνο στην άσφαλτο και το τσιμέντο".

Τελευταία ανανέωση ( 23.09.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
  Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής  
   
© 2024 Μαργαρίτης Σχοινάς - Ευρωβουλευτής
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla