Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
  Αρχική arrow Βίντεο arrow Κινητοποίηση Ταμείου Αλληλεγγύης
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 

Επικοινωνία

Email:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Βιβλίο

Φωτογραφίες & Βίντεο

Φωτογραφίες
Βίντεο

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1097668

Who's Online

Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Κινητοποίηση Ταμείου Αλληλεγγύης Εκτύπωση
10.03.08

Κύριε Πρόεδρε, αυτός ο διορθωτικός προϋπολογισμός αποδεικνύει ακόμα μια φορά το αυτονόητο, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τους μηχανισμούς και έχει την προσαρμοστικότητα για να μπορεί να δίνει λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα που ανακύπτουν απρόοπτα. Θέλω να κάνω τρεις προτάσεις για το πακέτο των δύο εκθέσεων που συζητάμε σήμερα. Οι δύο έχουν να κάνουν με το Ταμείο Αλληλεγγύης και η τρίτη με το Galileo.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των πλημμυρών στη Μεγάλη Βρετανία, το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο μέχρι τη σχετική αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης τώρα είναι πολύ ικανοποιητικό. Είναι όντως η πιο γρήγορη αντίδραση, απ' όσο τουλάχιστον θυμάμαι εγώ τη λειτουργία αυτού του ταμείου. Αλλά δημιουργεί και ένα προηγούμενο: Από εδώ και στο εξής περιμένουμε ανάλογης αμεσότητας αντίδραση σε ανάλογες καταστροφές - και έχω στο μυαλό μου τη μεγάλη οικολογική καταστροφή που ζήσαμε στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι -, η οποία συνέβη μόνο ένα μήνα αργότερα, τον Αύγουστο. Άρα, τηρουμένης της ίδιας λογικής, ελπίζω ότι τον επόμενο μήνα θα έχουμε επιτέλους από την Επιτροπή την πρόταση της αρμόδιας Επιτρόπου για το ελληνικό αίτημα ενεργοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης. Δεν χρειάζεται να σας θυμίσω τις συγκλονιστικές εικόνες από τη μεγάλη καταστροφή των πυρκαγιών στην Ελλάδα, τις οποίες είδαμε όλοι στην Ευρώπη. Ελπίζω, λοιπόν, τηρουμένων των αναλογιών, μέσα στον επόμενο μήνα να έχουμε επιτέλους ανά χείρας την πρόταση της Επιτροπής.

Η δεύτερη παρατήρηση που έχω να κάνω αφορά το θέαμα που παρουσιάζουμε αυτή τη στιγμή. Δεν ξέρω δηλαδή πώς τα καταφέρνει το Κοινοβούλιο, αλλά κάθε φορά που έχουμε μια καλή είδηση καταφέρνουμε να την ξέρουμε μόνο εμείς! Είμαστε εμείς και εμείς, δεν υπάρχει κανένας στα θεωρεία, αμφιβάλλω αν υπάρχει και κανένας δημοσιογράφος! Πότε επιτέλους θα μάθουμε να εμπορευόμαστε σωστά τις καλές ειδήσεις;

Η τρίτη, τέλος, παρατήρηση αφορά το Galileo. Συμφωνώ με όλους τους συναδέλφους μου από την Επιτροπή Προϋπολογισμών και, ως εισηγητής της Επιτροπής Προϋπολογισμών για το Galileo, θέλω να είμαι ξεκάθαρος ότι δεν πρόκειται να κάνουμε καμία πληρωμή μέσα από το πολύ σημαντικό πακέτο των πόρων που έχουμε δεσμεύσει, αν δεν συμφωνήσουμε με το Συμβούλιο για την ευρύτερη αρχιτεκτονική του προγράμματος. Αν δεν ξέρουμε ποιος κάνει τι - και αυτό δεν το ξέρουμε ακόμα, το διαπραγματευόμαστε με το Συμβούλιο - δεν πρόκειται να ξοδέψουμε. Δεν θα έχουμε έξοδα στον αέρα. Αύριο το πρωί έχουμε μια πολύ σημαντική τριμερή συζήτηση με τη Σλοβενική Προεδρία. Είναι δύο μεγάλα εκκρεμή θέματα. Ελπίζω να κλείσουμε αυτή τη διαπραγμάτευση, για να μπορέσουμε να μπούμε στη λογική της προόδου.

Τελευταία ανανέωση ( 18.07.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
  Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής  
   
© 2024 Μαργαρίτης Σχοινάς - Ευρωβουλευτής
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla