Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
  Αρχική arrow Βίντεο arrow Σχέδιο γενικού προϋπολογισμού 2008, όπως τροποποιήθηκε από το Συμβούλιο
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 

Επικοινωνία

Email:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Βιβλίο

Φωτογραφίες & Βίντεο

Φωτογραφίες
Βίντεο

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1097656

Who's Online

Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Σχέδιο γενικού προϋπολογισμού 2008, όπως τροποποιήθηκε από το Συμβούλιο
12.11.07

Κύριε Πρόεδρε, ο φετινός προϋπολογισμός αποτελεί μια πανηγυρική απόδειξη της λειτουργίας της κοινοτικής μεθόδου. Αποδείξαμε φέτος την προστιθέμενη αξία που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο να λύνει σύνθετα προβλήματα εκεί όπου οι αρχικοί σχεδιασμοί έχουν αποτύχει.

Δεν είναι μόνο η θεαματική επιτυχία του Galileo που το πιστοποιεί, είναι επίσης το πώς μπορέσαμε να προικίσουμε το Frontex με νέους αναγκαίους πόρους για να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις, αλλά είναι ακόμα και τα πιλοτικά σχέδια, είναι το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας. Με απλά λόγια, η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει ότι μπορεί να δίνει κοινοτικές λύσεις σε μεγάλα, σύνθετα προβλήματα όπου άλλοι δεν τα καταφέρνουν.

Αυτό είναι το πρώτο θετικό μήνυμα. Υπάρχει όμως και ένα άλλο, αρνητικό μήνυμα που έχει να κάνει με τη γενικότερη εξέλιξη των μεγεθών του προϋπολογισμού: το γεγονός ότι ξοδεύουμε φέτος, για του χρόνου, 0,95% του κοινοτικού ΑΕΠ, εμένα δεν με χαροποιεί. Άκουσα μερικούς συναδέλφους να το θεωρούν επιτυχία. Για μένα αυτό δεν είναι επιτυχία. Δείχνει ότι, όντας 27, λίγο-πολύ ξοδεύουμε όσα ξοδεύαμε όταν ήμασταν 15. Δεν είναι αυτό το μέγεθος της φιλοδοξίας του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, οι προϋπολογισμοί αυτού του επιπέδου. Πρέπει λοιπόν, βασιζόμενοι στην επιτυχία τη φετινή, να αρχίσουμε έγκαιρα να προετοιμάζουμε τα μελλοντικά μεγέθη και χαίρομαι που η σχετική κουβέντα έχει ήδη ξεκινήσει.

Θα μου επιτρέψετε, τέλος, να κλείσω με μια προσωπική παρατήρηση: την Πέμπτη που θα ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό θα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή η Loyola de Palacio, η οποία ήταν η αρχιτέκτονας του μεγάλου αυτού ευρωπαϊκού σχεδίου. Μια μεγάλη Ευρωπαία, μια μεγάλη γυναίκα, μια γυναίκα που ξεκίνησε αυτή τη διαδικασία, το ευτυχές τέλος της οποίας θα ψηφίσουμε την Πέμπτη. Νομίζω ότι για έναν πολιτικό που μιλάει με το έργο του δεν υπάρχει καλύτερο μνημόσυνο.



Τελευταία ανανέωση ( 10.07.08 )
 
< Προηγ.
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
  Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής  
   
© 2024 Μαργαρίτης Σχοινάς - Ευρωβουλευτής
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla