Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
  Αρχική arrow Δελτία Τύπου arrow ''Πολιτική Ανταγωνισμού εναντίoν των καρτέλ πετρελαίου''
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 

Επικοινωνία

Email:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Βιβλίο

Φωτογραφίες & Βίντεο

Φωτογραφίες
Βίντεο

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1104659

Who's Online

Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
''Πολιτική Ανταγωνισμού εναντίoν των καρτέλ πετρελαίου'' Εκτύπωση
08.07.08

Μαργαρίτης Σχοινάς: "Γιατί η Επιτροπή δεν χρησιμοποιεί την πολιτική του ανταγωνισμού εναντίον των καρτέλ του πετρελαίου;"

Το θέμα του ρόλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον έλεγχο των καρτέλ του πετρελαίου εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έθεσε με παρέμβασή του κατά την έναρξη της Συνόδου της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις αποκλειστικές αρμοδιότητες που διαθέτει η Επιτροπή στην πολιτική του ανταγωνισμού, γεγονός που ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο το αίτημα για την ανάληψη σχετικής δράσης, τόσο εντός όσο και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς συγκεκριμένα τόνισε:

"Με την τιμή του πετρελαίου να έχει αυξηθεί περισσότερο από 50% από την αρχή της χρονιάς και δεδομένης της αποκλειστικής αρμοδιότητας που διαθέτει η Επιτροπή, μου προκαλεί κατάπληξη η έλλειψη οποιασδήποτε δράσης στο πεδίο του ανταγωνισμού εναντίον των μονοπωλιακών τάσεων που σαφέστατα αναπτύσσονται στις αγορές πετρελαίου μέσα και έξω από την Ε.Ε.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η έλλειψη στοιχειώδους διαφάνειας στη λειτουργία και τις αποφάσεις του OPEC στοιχειοθετεί λόγο δράσης της Επιτροπής όπως ακριβώς προβλέπεται στο κοινοτικό δίκαιο κάθε φορά που έξω-κοινοτικές στρεβλώσεις επηρεάζουν ευθέως την εσωτερική αγορά.

Στο εσωτερικό της Ε.Ε., τα θεαματικά κέρδη των εταιρειών πετρελαίου και το γεγονός ότι η τρέχουσα οικονομική κρίση δεν έχει καμία αρνητική επίδραση σε όλο το εύρος της λειτουργίας τους, αποτελεί σαφή ένδειξη ότι ο ανταγωνισμός δεν λειτουργεί".

Καταλήγοντας ο Έλληνας Ευρωβουλευτής σημείωσε: "Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τις καταιγιστικές αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου, αλλά η έλλειψη υγιούς ανταγωνισμού είναι από τους πλέον κραυγαλέους. Ήρθε η ώρα της δράσης. Οι πολίτες -και ιδιαίτερα τα ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας που πλήττονται περισσότερο- περιμένουν ανάληψη δράσης και αντιμονοπωλιακές παρεμβάσεις. Ήρθε η ώρα η Επίτροπος αρμόδια για τον Ανταγωνισμό να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει μάχη κατά των καρτέλ προς όφελος των πολλών".

Τελευταία ανανέωση ( 23.09.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
  Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής  
   
© 2024 Μαργαρίτης Σχοινάς - Ευρωβουλευτής
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla