Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
  Αρχική arrow Δελτία Τύπου arrow Πρεμιέρα" των δύο νέων ευρωβουλευτών της ΝΔ
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 

Επικοινωνία

Email:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Βιβλίο

Φωτογραφίες & Βίντεο

Φωτογραφίες
Βίντεο

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1099284

Who's Online

Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Πρεμιέρα" των δύο νέων ευρωβουλευτών της ΝΔ Εκτύπωση
09.10.07

Επίσημα αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους συμμετέχοντας στις εργασίες της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, οι δύο νέοι ευρωβουλευτές της ΝΔ, κκ. Μαργαρίτης Σχοινάς και Μανώλης Αγγελάκας, οι οποίοι αντικατέστησαν τους κκ. Αντώνη Σαμαρά και Κωστή Χατζηδάκη που εξελέγησαν βουλευτές στην Ελλάδα.

Ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς διετέλεσε ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1962 και σπούδασε Νομικά στο ΑΠΘ, Δημόσια Διοίκηση και Πολιτική στο London School of Economics και Κοινοτική Διοίκηση στο Κολέγιο της Ευρώπης στη Bruges. Υπήρξε ερευνητικός υπότροφος Robert Schuman στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 1990 και έχει υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης στα Ιδιαίτερα Γραφεία ξένων Επιτρόπων (1992-1994 και 1999-2004) καθώς και ως Διευθυντής Ενημέρωσης στην Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα (1994-1999). Έχει ασχοληθεί με θέματα μεταφορών, ενέργειας, ενημέρωσης, πολιτισμού και επικοινωνίας, καταναλωτών και δημόσιας υγείας. Από τον Ιούνιο του 2004 ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή του Ιδιαίτερου Γραφείου του πρώτου Επιτρόπου της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κ. Μάρκου Κυπριανού, με αρμοδιότητα τα θέματα Δημόσιας Υγείας, Προστασίας του Καταναλωτή και της Ασφάλειας Τροφίμων. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Ο κ. Σχοινάς είναι μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής και μέλος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας.

Ο κ. Μανώλης Αγγελάκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Το 1978 αποφοίτησε από την Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και εισήχθη στη Φαρμακευτική Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 1982. Το διάστημα 1984-1990 εργάστηκε σε ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες ως υπεύθυνος παραγωγής και εργοστασίου. Το ίδιο διάστημα φοίτησε στο Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1990 ιδρύει δική του επιχείρηση και από τότε δραστηριοποιείται στον τομέα των αντιπροσωπειών χημικών και φαρμακευτικών προϊόντων και μηχανημάτων για την βιομηχανία. Από το 1997 έως σήμερα είναι πρόεδρος της Α3 Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Συνδικαλιστικά δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των Φαρμακοποιών και διατέλεσε Γραμματέας της Πανελληνίας Ένωσης Φαρμακοποιών την περίοδο 1987-1991 και Πρόεδρος της ΠΕΦ την περίοδο 1991-1996. Έχει λάβει μέρος με ανακοινώσεις σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε φαρμακευτικά περιοδικά. Είναι μέλος σε Φαρμακευτικές Επιστημονικές εταιρείες. Μιλά Αγγλικά και Γερμανικά. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο κ. Αγγελάκας είναι μέλος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης, της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτών και μέλος της Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας ΕΕ- Ρωσίας.


Τελευταία ανανέωση ( 23.09.08 )
 
< Προηγ.
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
  Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής  
   
© 2024 Μαργαρίτης Σχοινάς - Ευρωβουλευτής
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla