Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
  Αρχική arrow Δελτία Τύπου arrow "Καταλυτικός" ο ρόλος των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 

Επικοινωνία

Email:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Βιβλίο

Φωτογραφίες & Βίντεο

Φωτογραφίες
Βίντεο

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1100825

Who's Online

Έχουμε 1 επισκέπτη online
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
"Καταλυτικός" ο ρόλος των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013 Εκτύπωση
22.06.08

Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) μπορούν να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στo πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013. Αυτό προκύπτει από την απάντηση της αρμόδιας Επιτρόπου κ Ντανούτα Χούμπνερ σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαργαρίτη Σχοινά.

 

 

H Επίτροπος τονίζει το ρόλο που παίζουν οι τοπικές και περιφερειακές αρχές ως εταίροι στην ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης και ιδίως στην προσπάθεια να καταστούν οι περιφέρειες ελκυστικότερες ως τόποι επένδυσης, εργασίας και διαβίωσης, πράγμα το οποίο αποτελεί και πρωταρχικό στόχο του ελληνικού ΕΣΠΑ όπως αυτό είχε συμφωνηθεί με την Επιτροπή για την περίοδο 2007-2013.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς των διαρθρωτικών ταμείων η συμμετοχή των τοπικών αρχών στον προγραμματισμό είναι καθοριστική, αφού αυτές αποτελούν σημαντικό παράγοντα για τη βελτίωση της οικονομικής απόδοσης και την αύξηση της ελκυστικότητας και της ανταγωνιστικότητας των περιφερειών τους σε τουλάχιστον τέσσερις τομείς: στις μεταφορές και στην κινητικότητα, στην πρόσβαση στις υπηρεσίες και στις παροχές, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και γνώσεων, στην προστασία του περιβάλλοντος. Επιπλέον οι τοπικοί άρχοντες μπορούν να βοηθήσουν στην άρση εμποδίων και κωλυμάτων τα οποία θα μπορούσαν να επιφέρουν σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων όπως τον κοινωνικό αποκλεισμό, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την παρακμή των αστικών περιοχών.

Στο πλαίσιο της ανανέωσης των αστικών κέντρων οι νέοι κανονισμοί του ΕΣΠΑ 2007-2013, όπως και στο παρελθόν, προβλέπουν τη χρηματοδότηση μεγάλου φάσματος σχεδίων αστικής ανάπτυξης. Η χρήση της πρωτοβουλίας Τζέσικα θα επιτρέψει την αύξηση του χρηματοδοτικού μέσου των δημοσίων πόρων, καθιστώντας τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, μέσω της άντλησης νέων εισφορών, πιο ελκυστική. Η συμμετοχή αυτή εισάγει με τη σειρά της διαφορετικές δεξιότητες και εμπειρίες στα εν λόγω σχέδια.

Τελευταία ανανέωση ( 24.09.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
  Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής  
   
© 2024 Μαργαρίτης Σχοινάς - Ευρωβουλευτής
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla