Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
  Αρχική arrow Δελτία Τύπου arrow Οριστική έγκριση 89,8 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πυρκαγιές
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 

Επικοινωνία

Email:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Βιβλίο

Φωτογραφίες & Βίντεο

Φωτογραφίες
Βίντεο

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1102260

Who's Online

Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Οριστική έγκριση 89,8 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πυρκαγιές Εκτύπωση
05.06.08

Μαργαρίτης Σχοινάς: "Η Ε.Ε. δείχνει στην πράξη την αλληλεγγύη της στους Έλληνες πολίτες"

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ολοκληρώνει την έγκριση 89,8 εκατ. Ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε. για την αποκατάσταση των καταστροφικών ζημιών από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα. Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε σήμερα με συντριπτική πλειοψηφία τη διάθεση 89,8 εκατ. Ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε. για την αποκατάσταση των ζημιών από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού στην Ελλάδα.

Το ελληνικό αίτημα για την κινητοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης υποβλήθηκε από την κυβέρνηση έγκαιρα, ήταν τεχνικά και νομικά άρτιο, και είχε ως αποτέλεσμα τη διάθεση της σημαντικής αυτής οικονομικής βοήθειας σε χρόνο ρεκόρ. Σημαντικό ρόλο στη διαδικασία έγκρισης έπαιξε η δημόσια ακρόαση που οργανώθηκε στις 6 Μαΐου στην Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαργαρίτη Σχοινά. Η ακρόαση είχε στόχο την υποστήριξη του ελληνικού αιτήματος, την πλήρη ενημέρωση των Ευρωβουλευτών για την έκταση της καταστροφής καθώς και για τα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών που έχουν ήδη δρομολογηθεί. Στην ακρόαση συμμετείχε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Παπαθανασίου, και ο Δήμαρχος Πύργου, Μ. Παρασκευόπουλος.

Μετά τη σημερινή οριστική έγκριση της Ευρωπαϊκής βοήθειας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια του Σώματος, ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε: "Χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση της κρατικής μηχανής και τη βοήθεια όλων των συναδέλφων Ευρωβουλευτών στην Επιτροπή Προϋπολογισμών πετύχαμε την ενεργοποίηση ενός πολύπλοκου μηχανισμού κοινοτικής βοήθειας σε χρόνο ρεκόρ. Οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια και την Πελοπόννησο πέρυσι το καλοκαίρι συγκλόνισαν την Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη. Με τη σημερινή της απόφαση η Ε.Ε. αποδεικνύει στην πράξη την αλληλεγγύη της στους Έλληνες πολίτες".

Τελευταία ανανέωση ( 24.09.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
  Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής  
   
© 2024 Μαργαρίτης Σχοινάς - Ευρωβουλευτής
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla