Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
  Αρχική arrow Βίντεο
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 

Επικοινωνία

Email:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Βιβλίο

Φωτογραφίες & Βίντεο

Φωτογραφίες
Βίντεο

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1099171

Who's Online

Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Έλεγχος των τιμών της ενέργειας(συζήτηση) Εκτύπωση
24.09.08
ImageΚύριε Πρόεδρε, η εξέλιξη των τιμών του πετρελαίου αυτό το χρόνο είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο. Ένα σκάνδαλο που χτυπάει τα νοικοκυριά με το χαμηλότερο εισόδημα στην Ευρώπη, ένα σκάνδαλο που αναζητά πολιτικές απαντήσεις, που, πέρα από όσα θα κάνουμε με την προσαρμογή μας στην πράσινη οικονομία, στην πολιτική των αγωγών, στην πολιτική του πακέτου ενέργειας, πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε μια λύση στη μάχη εναντίον των καρτέλ του πετρελαίου.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ευρωπαϊκή πολιτική για τα λιμάνια Εκτύπωση
03.09.08
ImageΚυρία Πρόεδρε, χωρίς ανταγωνιστικά λιμάνια η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στην πρόκληση του παγκοσμιοποιημένου εμπορίου - 90% των όσων εισάγουμε τα εισάγουμε από τη θάλασσα - και ούτε επίσης θα μπορέσει να αποσυμφορήσει τους οδικούς μας άξονες προς όφελος των θαλασσίων διόδων.

Πρέπει όμως και τα λιμάνια να βγουν επιτέλους από την εποχή της πέτρας. Να παύσουν να είναι όμηροι συντεχνιών, να λειτουργήσουν σε καθεστώς διαφάνειας, να περικόψουν την γραφειοκρατία, να ανοιχθούν σε πιο εμπορικούς ορίζοντες.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ετήσια έκθεση της ΕΚΤ για το 2007 (συζήτηση) Εκτύπωση
09.07.08
ImageΚυρία Πρόεδρε, το Eurogroup κάνει οικονομική πολιτική, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κάνει νομισματική πολιτική και εμείς εδώ, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάνουμε απλώς πολιτική, χωρίς ιδιαίτερους επιθετικούς προσδιορισμούς, πράγμα που μας αναγκάζει να λογοδοτούμε για όλο το εύρος των αποφάσεων που λαμβάνονται στην ευρωζώνη.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Παρεμβάσεις ενός λεπτού επί σημαντικών πολιτικών θεμάτων Εκτύπωση
07.07.08
ImageΚύριε Πρόεδρε, η πολιτική του ανταγωνισμού είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι απορίας άξιον λοιπόν γιατί δεν ασκεί η Επιτροπή αυτή την αποκλειστική αρμοδιότητά της, όταν η τιμή του πετρελαίου έχει αυξηθεί 50% από την αρχή του χρόνου .
Τελευταία ανανέωση ( 24.07.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Προϋπολογισμός 2009: πρώτοι προβληματισμοί Εκτύπωση
07.07.08
ImageΚυρία Πρόεδρε, κυρία Επίτροπε, βρισκόμαστε σε μια διαδικασία οριοθέτησης μιας σαφούς εντολής διαπραγμάτευσης για τις συζητήσεις που θα έχουμε με το Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα.

Καταλαβαίνω γιατί πολλοί από τους συναδέλφους που μίλησαν πίεσαν για ειδικές επιπρόσθετες προσπάθειες σε θέματα αρμοδιότητάς τους (εξωτερικές σχέσεις κ.ά.), πιστεύω όμως ότι ειδικά φέτος αυτή η εντολή πρέπει να οριοθετηθεί σε σχέση με αυτό που περιμένουν οι πολίτες από τον προϋπολογισμό, όχι με αυτό που περιμένουν πολλοί από μας λόγω ειδικών ή άλλων συμφερόντων.

Τελευταία ανανέωση ( 24.07.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ενίσχυση της αντίδρασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε περίπτωση καταστροφών (συζήτηση) Εκτύπωση
16.06.08
Image Κύριε Πρόεδρε, δεν χωράει αμφιβολία ότι, για να υπάρξει ουσιαστική δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, πρέπει να υπάρχει κάλυψη στο τρίπτυχο: πρόληψη, αντίδραση, ανάπλαση. Εδώ όμως διαπιστώνουμε ότι, για κάποιους μάλλον δογματικούς λόγους, για κάποιες ιδεοληψίες υπάρχει αντίδραση στο να κινηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στο πεδίο της πρόληψης. Υπάρχει αντίδραση, φαίνεται ξεκάθαρα, και μέσα στην Επιτροπή· υπάρχει αντίδραση και σε μερικά από αυτά τα έδρανα εδώ, διότι μερικοί θεωρούν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει ρόλο σε αυτό το πεδίο.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αιτιολογήσεις ψήφου Εκτύπωση
05.06.08
ImageΚύριε Πρόεδρε, παίρνω το λόγο διότι πριν από λίγο ψηφίσαμε με συντριπτική πλειοψηφία τη διάθεση ποσού 90 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα σε συνέχεια των καταστροφικών πυρκαγιών του περασμένου καλοκαιριού.

Η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη είχε συγκλονισθεί από αυτήν την καταστροφή πέρυσι το καλοκαίρι και με τη σημερινή μας απόφαση, εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δίνουμε ένα δείγμα έμπρακτης αλληλεγγύης στις περιοχές και στους πολίτες που χτυπήθηκαν καταστροφικά πέρυσι τον Αύγουστο.

Τελευταία ανανέωση ( 15.07.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Kατάσταση προβλέψεων του Κοινοβουλίου (συζήτηση) Εκτύπωση
19.05.08
ImageΚύριε Πρόεδρε, πιστεύω ότι κάνουμε μια πολύ καλή αρχή όσον αφορά τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου για το 2009. Πρόκειται για μια αρχή ρεαλιστική και για μια αρχή πολιτική, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2009 είναι εκλογική χρονιά.

Πιστεύω ότι τρία είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτού του σχεδίου που συζητάμε σήμερα, τα οποία μας επιτρέπουν να μιλάμε για ένα καλό ξεκίνημα.

Πρώτο είναι η πειθαρχία, διότι αντίθετα από όσα ακούμε από τους ευρωσκεπτικιστές το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μένει κάτω από το όριο του 20% για τις διοικητικές δαπάνες, αποδεικνύοντας δηλαδή, αντίθετα με αυτά που λένε οι ακραίες φωνές στην Ευρώπη, ότι αυτό είναι ένα Κοινοβούλιο το οποίο δουλεύει με πειθαρχία και λογική.

Τελευταία ανανέωση ( 21.07.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ανάπτυξη και εκμετάλλευση του ευρωπαϊκού προγράμματος δορυφορικής ραδιοπλοήγησης EGNOS και GALILEO Εκτύπωση
22.04.08
ImageΚύριε Πρόεδρε, θα ήθελα και εγώ, εκ μέρους της Επιτροπής Προϋπολογισμών, να εκφράσω την ιδιαίτερή μου ικανοποίηση για το αποτέλεσμα στο οποίο καταλήξαμε. Πρόκειται, βέβαια, για ένα παράδοξο, γιατί συνήθως, η Επιτροπή Προϋπολογισμών καλείται να βρει τα χρήματα για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Εδώ, μάλλον, ήταν αντίστροφη η διαδικασία. Τα χρήματα τα είχαμε βρει ήδη, και ψάχναμε να βρούμε την αρχιτεκτονική του προγράμματος. Καθυστερήσαμε καμιά σαρανταριά μέρες τις συζητήσεις με το Συμβούλιο, αλλά, τελικά, το καταφέραμε.
Τελευταία ανανέωση ( 18.11.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Δημοσιονομικό πλαίσιο και προτεραιότητες του προϋπολογισμού για το 2009 Εκτύπωση
21.04.08

ImageΚύριε Πρόεδρε, δίνουμε σήμερα το εναρκτήριο λάκτισμα για τον προϋπολογισμό του 2009 που έχει μερικές ιδιαιτερότητες. Είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός για την τρέχουσα κοινοβουλευτική θητεία, είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός της Επιτροπής Barroso και, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι και ο πρώτος προϋπολογισμός ο οποίος θα γίνει ανάμεσα στα δύο νομοθετικά πλαίσια, το ισχύον και το νέο -που θα φέρει η Συνθήκη της Λισσαβόνας- και το οποίο, όπως ξέρετε, συνεπάγεται πολλές και σημαντικές αρμοδιότητες για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τελευταία ανανέωση ( 30.07.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχή < Προηγ. 1 2 3 Επόμ. > Τέλος >>

Αποτελέσματα 11 - 20 από 26
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
  Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής  
   
© 2024 Μαργαρίτης Σχοινάς - Ευρωβουλευτής
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla