Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
  Αρχική arrow Ομιλίες
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 

Επικοινωνία

Email:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Βιβλίο

Φωτογραφίες & Βίντεο

Φωτογραφίες
Βίντεο

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1099521

Who's Online

Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Ομιλίες
Χαιρετισμός στη Συνδιάσκεψη Απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ Εκτύπωση
08.03.09

Χαιρετισμός Μαργαρίτη Σχοινά στη Συνδιάσκεψη Απόδημου Ελληνισμού
της Νέας Δημοκρατίας
Ντίσελντορφ 6-7 Μαρτίου


ImageΟ Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαργαρίτης Σχοινάς συμμετείχε με ομάδα συναδέλφων του (Ρ.Κράτσα, Μ.Παναγιωτοπούλου, Γ.Παπαστάμκο, Μ.Μαυρομμάτη, Μ.Αγγελάκα) στην  Συνδιάσκεψη  για τον Απόδημο Ελληνισμό που διοργάνωσε η Νέα Δημοκρατία στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας  στις 6 και 7 Μαρτίου εν όψει των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου, παρουσία του Γραμματέα της Κ.Ε της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρη Ζαγορίτη, στελεχών της κεντρικής διοίκησης του κόμματος και εκατοντάδων αποδήμων από όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Ο κ. Σχοινάς απήυθυνε στη Συνδιάσκεψη τον παρακάτω χαιρετισμό:


 Αγαπητέ φίλε Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής,
 Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη Βουλή των  Ελλήνων,

Δεν υπάρχει πιο συγκινητικό γεγονός από το να ξεκινάμε την προεκλογική μας εκστρατεία για τις ευρωεκλογές απευθυνόμενοι σε εσάς, τους Έλληνες αποδήμους. Όλοι εσείς έχετε ταυτίσει την προσωπική και επαγγελματική σας ζωή με την Ευρώπη και αποτελείτε χωρίς αμφιβολία το πιο ευρωπαϊκό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Τελευταία ανανέωση ( 08.03.09 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Χαιρετισμός στην εκδήλωση της Ιμβριακής Ένωσης Εκτύπωση
14.12.08

Image  «80 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» 

                                                                                                    

Αγαπητοί φίλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας- Θράκης που αποδεικνύει το αυτονόητο: ότι η συντήρηση της ιστορικής μνήμης είναι μόνο νοητή με την υπεράσπιση των εθνικών και πολιτιστικών μας δικαίων στα χώματα όπου έζησαν για αιώνες οι Έλληνες όπως είναι η Ίμβρος και η Τένεδος.

Ως Μακεδόνας Ευρωβουλευτής αλλά και ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μικτή Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας , νιώθω βαριά την ευθύνη της υπεράσπισης των εθνικών μας δικαίων και της δικαίωσης του ξεριζωμένου Ελληνισμού που με τόσο συνέπεια αντιπροσωπεύετε για παραπάνω από 80 χρόνια.


Τελευταία ανανέωση ( 15.12.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Χαιρετισμός στο 4ο Συνέδριο Αποδήμων Χαλκιδικής Εκτύπωση
13.09.08

ImageΟ κ. Σχοινάς χαιρέτισε την έναρξη του 4ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποδήμων Χαλκιδικής που διοργανώνεται από την Νομαρχία και ΤΕΔΚ Χαλκιδικής στις 12, 13 και 14 Σεπτεμβρίου. Τα σημεία του χαιρετισμού είναι τα εξής:


• Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω την έναρξη των εργασιών του 4ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποδήμων Χαλκιδικής. Ευχαριστώ τους διοργανωτές (Νομαρχία Χαλκιδικής, ΤΕΔΚ Χαλκιδικής)  για την πρόσκλησή τους να είμαι απόψε μαζί σας.


• Χαίρομαι που το Συνέδριο έχει καταστεί θεσμός που ανοίγει διαύλους επικοινωνίας και συσφίγγει τις σχέσεις των αποδήμων Χαλκιδικιωτών με τους κατοίκους, αποτελώντας έτσι σημείο αναφοράς όλων των δράσεων και πρωτοβουλιών των Χαλκιδικιωτών της διασποράς. Η Χαλκιδική δεν τελειώνει στα γεωγραφικά της σύνορα. Φτάνει μέχρι εκεί όπου ζει και ο τελευταίος Χαλκιδικιώτης της διασποράς, στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία, στον Καναδά, παντού όπου γης.

• Ο απόδημος Ελληνισμός αποτελεί ένα σπουδαίο εθνικό κεφάλαιο. Οι συμπατριώτες μας της διασποράς «επεκτείνουν» τα σύνορα της πατρίδας μας, αυξάνουν τις δυνατότητες μας - οικονομικές και πολιτιστικές – και ενισχύουν την παρουσία μας στο διεθνή χώρο.

Τελευταία ανανέωση ( 24.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Χαιρετισμός στο Παγκόσμιο Συνέδριο με θέμα τον αγώνα κατά της πειρατείας. Εκτύπωση
23.05.08

ImageΧαιρετισμός του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μαργαρίτη Σχοινά, στο Παγκόσμιο Συνέδριο με θέμα: «International Conference on the fight against counterfeiting and piracy - Customs responds to the challenges»

"Ως ευρωβουλευτής και μέλος των αρμοδίων Επιτροπών Προϋπολογισμών και Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, χαιρετίζω το κλείσιμο των εργασιών του Παγκόσμιου Συνεδρίου που συνδιοργανώνει στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, τη Χαλκιδική, η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων & ΕΦΚ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, ο Παγκόσμιος Οργανισμών Τελωνείων και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με κεντρικό θέμα τον αγώνα κατά της πειρατείας και των παραποιημένων προϊόντων. Συγχαίρω τους συνδιοργανωτές για την πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν εδώ, αυτό το σημαντικό γεγονός.

Τελευταία ανανέωση ( 24.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Χαιρετισμός στην τελετή έναρξης του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Εκτύπωση
11.04.08

ImageΑθλητισμός σημαίνει τρία βασικά πράγματα:
1) Είναι αγωγή ζωής. Τρόπος και αξίες συνώνυμες με την ομαδικότητα, την ευγενή άμιλλα, την αλληλεγγύη και το ήθος. Οι σημερινές μέρες που σκιάζουν τον αθλητισμό στη χώρα μας δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να ανατρέψουν την διαχρονική αυτή αλήθεια.
2) Είναι μέσο για μια καλύτερη και πιο υγιεινή ζωή που βελτιώνει την καθημερινότητα όλων μας. Στην εποχή του καναπέ και του κομπιούτερ, των ταχυφαγείων και της έλλειψης άσκησης, ο αθλητισμός στο σχολείο, στη γειτονιά, στον σύλλογο αποτελεί μονόδρομο. Με 400.000 υπέρβαρα παιδιά να προστίθενται κάθε χρόνο στον πληθυσμό της ΕΕ και με τις καρδιαγγειακές παθήσεις να θερίζουν, ο αθλητισμός και ο υγιεινός τρόπος ζωής αποτελούν το μεγάλο ζητούμενο.
3) Ο αθλητισμός είναι όμως και μια σύγχρονη βαριά βιομηχανία που όχι μόνο κινεί κολοσσιαία ποσά, αλλά τέμνει επίσης άλλες κάθετες πολιτικές όπως ο ανταγωνισμός, ο πολιτισμός, η οπτικοακουστική πολιτική και τα τηλεοπτικά δικαιώματα, η ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων και η θεματική των πολιτικών απασχόλησης.

Τελευταία ανανέωση ( 24.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ομιλία στην εκδήλωση της ΔΑΠ ΝΔΦΚ της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Εκτύπωση
02.04.08

ImageΟ ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαργαρίτης Σχοινάς μίλησε σήμερα στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΔΑΠ ΝΔΦΚ της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενόψει των φοιτητικών εκλογών της 9ης Απριλίου με θέμα: «Η ευρωπαϊκή προοπτική του νομικού επαγγέλματος μέσα στα πλαίσια του προβληματισμού: Μετά το πτυχίο της Νομικής τι;».
Ο κ. Σχοινάς στην ομιλία του εξέφρασε τη συγκίνησή του αφού μετά από 25 χρόνια επέστρεψε με την ιδιότητα του ευρωβουλευτή στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ στην οποία υπήρξε εκπρόσωπος της παράταξης στα φοιτητικά του χρόνια και δήλωσε βέβαιος για τη νίκη της ΔΑΠ ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές της 9ης Απριλίου.

Τελευταία ανανέωση ( 08.04.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ομιλία σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ με θέμα: "Η θέση της γυναίκας σε Ελλάδα και Ευρώπη" Εκτύπωση
14.03.08

ImageΟ ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαργαρίτης ΣΧΟΙΝΑΣ συμμετείχε σήμερα ως κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης με θέμα: «Η θέση της γυναίκας σε Ελλάδα και Ευρώπη». Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Α’ Θεσσαλονίκης κ. Έλενα Ράπτη και η διαμερισματική σύμβουλος κ. Μαρία Χατζηγεωργίου.
Παρακάτω παρατίθενται τα κυριότερα σημεία από την ομιλία του Μαργαρίτη ΣΧΟΙΝΑ:


• Κάθε χρόνο, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, γίνεται απολογισμός της ενίσχυσης των δικαιωμάτων και του ρόλου των γυναικών στην κοινωνία, αλλά και της ανάδειξης των διακρίσεων που υφίστανται ακόμα οι γυναίκες στη δημόσια και ιδιωτική ζωή.

• Στις μέρες μας μιλώντας για τη θέση της γυναίκας θα πρέπει να πάψουμε να αναζητούμε την ισότητα ως ένα νομικό γεγονός, σαν μια σειρά από νομοθετικές διατάξεις. Πρέπει να αναζητούμε την ισότητα στην καθημερινότητα και η καθημερινότητα δείχνει ακόμα ανισότητες στην αγορά εργασίας, τις εργασιακές σχέσεις, τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

 

Τελευταία ανανέωση ( 24.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχή < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τέλος >>

Αποτελέσματα 1 - 7 από 8
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
  Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής  
   
© 2024 Μαργαρίτης Σχοινάς - Ευρωβουλευτής
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla