Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
  Αρχική arrow Άρθρα
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 

Επικοινωνία

Email:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Βιβλίο

Φωτογραφίες & Βίντεο

Φωτογραφίες
Βίντεο

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1099303

Who's Online

Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Άρθρα
Οικονομική Κρίση: Νέοι κανόνες για την Νέα Οικονομία Εκτύπωση
13.10.08

Άρθρο του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μαργαρίτη Σχοινά
Ελεύθερος Τύπος, Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008


ImageΗ παγκοσμιοποιημένη σημερινή οικονομία περνάει την πιο εκτεταμένη και πιο βαθιά κρίση των τελευταίων 80 ετών που -μόνο στις ΗΠΑ- έχει ήδη κοστίσει πάνω από 1.5 τρις. δολάρια. Η πρωτοφανής έντασή της επηρεάζει -αλλά προς το παρόν δεν κλονίζει- και την Ευρωζώνη όπου παρόλα τα ιστορικά ρεκόρ πληθωρισμού, επιτοκίων και πρώτων υλών, οι συλλογικές άμυνες της Ε.Ε. λειτουργούν ικανοποιητικά και πειστικά. Η προς τα κάτω αναθεώρηση, τέσσερεις φορές φέτος, των οικονομικών προβλέψεων από την Ε.Ε. αποτελεί και την ουσιαστική παραδοχή ότι βρισκόμαστε στο μέσο της καταιγίδας, με αβέβαιο το χρονικό ορίζοντα της επανόδου στην σταθερότητα, στην οποία είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.

Μπροστά σε αυτό το πρωτοφανές σκηνικό κρίσης προβάλλουν δύο σχολές σκέψης για το δέον γενέσθαι.

Η πρώτη είναι εκείνη του εντυπωσιασμού, της ατάκας, του χαϊδέματος των αυτιών που ούτε λίγο ούτε πολύ υπονοεί το "τέλος του καπιταλισμού" και την αναπόφευκτη αναθεώρηση όλων των μέτρων που οδήγησαν την Ευρώπη στη σταθερότητα της Ευρωζώνης από τις αρχές του 21ου αιώνα μέχρι σήμερα. Πολλοί οπαδοί αυτής της σχολής των εντυπώσεων εκτιμούν ότι μόνο μέσω του κεϋνσιανισμού και της κεντρικής κρατικής οικονομίας θα διορθωθούν όλες οι ατέλειες και αυθαιρεσίες που οδήγησαν στο σημερινό κακό.

Τελευταία ανανέωση ( 13.10.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Mετά το ιρλανδικό "όχι": και τώρα τι; Εκτύπωση
16.06.08

 Αγγελιοφόρος, 15 Ιουνίου 2008                                                                                                    


H άρνηση της επικύρωσης της Μεταρρυθμιστικής Συνθήκης της Λισσαβόνας από την Ιρλανδία, έπειτα από το "όχι" στο δημοψήφισμα της περασμένης Πέμπτης, έρχεται να ακυρώσει μια μακροχρόνια και δύσκολη πορεία σκληρών διαπραγματεύσεων και πολιτικών συμβιβασμών μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων. H άρνηση των Ιρλανδών πολιτών στο νέο κείμενο ματαιώνει ουσιαστικά τη σκληρή και δύσκολη προσπάθεια που καταβλήθηκε τα τελευταία χρόνια έτσι ώστε να αποκτήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση πολιτική υπόσταση ξεφεύγοντας από τα οικονομικά και κοινωνικά όρια που την χαρακτήριζαν έως τώρα. Αποτελεί ουσιαστικά πισωγύρισμα στην επίτευξη του στόχου της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και οδηγεί σε αδιέξοδο σε ένα χρονικό σημείο αρκετά σημαντικό για το μέλλον του ευρωπαίου πολίτη και των προβλημάτων που τον ταλανίζουν.

Τελευταία ανανέωση ( 24.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
FYROM: What’s in a name? Εκτύπωση
10.06.08

By Margaritis Schinas, Member of the European Parliament, Nea Demokratia/EPP-ED                               Ναυτικά Χρονικά, Τεύχος Ιουνίου

As the region’s oldest member of NATO and the European Union, Greece feels a strong sense of responsibility towards its neighbours and has always supported their Euro-Atlantic aspirations.

During the last NATO Summit in Bucharest, Greece strongly supported Albanian and Croatian membership of NATO. Unfortunately, this was not possible for the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM). The Greek position was made clear from the outset: the name issue constitutes a serious political problem, and as long as it remains unresolved, it hampers the consolidation of alliances and partnerships. The Greek position was not only understood, but it also became that of the Alliance, confirming the credibility of the Greek arguments.

Τελευταία ανανέωση ( 24.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η Τουρκία έχει χάσει πολύτιμο χρόνο. Εκτύπωση
25.05.08

Άρθρο, του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μαργαρίτη Σχοινά,
στη Μακεδονία της Κυριακής 25.05.08


Την περασμένη Πέμπτη στην Ολομέλεια του Στρασβούργου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία υιοθέτησε την Έκθεση για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ακόμα μία φορά παίρνει σαφή θέση και στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση της Τουρκίας να συνεχίσει και να εμβαθύνει τη μεταρρυθμιστική της πολιτική. Στόχος των μεταρρυθμίσεων είναι να μετατραπεί η Τουρκία σε μία ανοιχτή, μοντέρνα κοινωνία, συμβατή με τις ευρωπαϊκές αξίες.

Η Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ειλικρινής, ισορροπημένη και καλύπτει επαρκέστατα τις εθνικές μας επιδιώξεις. Μιλά ξεκάθαρα πρώτον, για τον πλήρη και απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων δεύτερον, για την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο και την ανάγκη εύρεσης μιας δίκαιης, συνολικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού ζητήματος εντός του πλαισίου του ΟΗΕ και σύμφωνα με τις αρχές της Ε.Ε τρίτον, τις σχέσεις καλής γειτονίας τόσο με την Ελλάδα όσο και με τη Βουλγαρία ώστε να επιλυθούν όλα τα διμερή εκκρεμή ζητήματα τέταρτον, την άμεση επαναλειτουργία της ελληνορθόδοξης Σχολής της Χάλκης και τη επίσημη αναγνώριση της οικουμενικότητας του Πατριάρχη.

Τελευταία ανανέωση ( 24.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Ευρώπη σε δράση: Το πρόγραμμα Galileo αλλάζει τη ζωή μας Εκτύπωση
24.04.08

Άρθρο του Μαργαρίτη ΣΧΟΙΝΑ στην 9η Επιθεώρηση της Διεθνούς και Ευρωπαικής Πολιτικής.

Ο εντοπισμός θέσης μέσω δορυφόρου συνιστά ένα είδος "διαστημικής πυξίδας" που μας επιτρέπει να εντοπίζουμε τη θέση μας με εξαιρετική ακρίβεια και ευκολία. Σύντομα οι συσκευές εντοπισμού θέσης μέσω δορυφόρου θα μας είναι απαραίτητες, ενώ σε λίγα χρόνια κάθε κινητό τηλέφωνο θα δέχεται δορυφορικά σήματα και θα μας ενημερώνει για την ακριβή θέση προσώπων, οχημάτων, πλοίων, αεροπλάνων, εμπορευμάτων ανά πάσα στιγμή και σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη βρισκόμαστε. Όπως δεν μπορούμε σήμερα να ζούμε χωρίς να ξέρουμε τι ώρα είναι, έτσι και αύριο το να γνωρίζουμε που ακριβώς βρισκόμαστε θα αποτελεί βασική μας ανάγκη.

Τελευταία ανανέωση ( 24.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης ακολουθούν το επιτυχημένο μοντέλο των λιμανιών της ΕΕ Εκτύπωση
07.04.08

"Ήρθε η ώρα τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης να ακολουθήσουν το επιτυχημένο μοντέλο των μεγαλύτερων λιμανιών των χωρών της Ε.Ε."

Άρθρο του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαργαρίτη Σχοινά
"Ναυτικά Χρονικά", Τεύχος Μαρτίου

Τα λιμάνια έχουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των θαλάσσιων μεταφορών και στην αύξηση της συνοχής της Ευρώπης. Παράλληλα, αποτελούν άμεση και έμμεση πηγή για περισσότερες από μισό εκατομμύριο θέσεις απασχόλησης.

Στην εποχή μας βιώνουμε μία μεταστροφή από τις οδικές μεταφορές προς τη θαλάσσια και την εσωτερική ναυσιπλοΐα, γεγονός που αυξάνει κατακόρυφα τις προοπτικές των λιμανιών -ειδικά αυτών που κατέχουν καίρια γεωγραφική θέση-,  τα οποία πλέον προσελκύουν διεθνείς επενδυτές κάθε είδους και προελεύσεως. Ένα είναι σίγουρο, ότι η αύξηση της ζήτησης για διεθνείς μεταφορές αυξάνει την ανάγκη για παροχή σύγχρονων, ανταγωνιστικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Ενδεικτικά αναφέρω ότι μέσω των 1200 εμπορικών λιμένων που υπάρχουν σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διακινείται το 40% του ενδοκοινοτικού εμπορίου -στους λιμένες αυτούς δεν προσμετρώνται οι αρκετές εκατοντάδες λιμένων που βρίσκονται στις εσωτερικές πλωτές οδούς-.

Τελευταία ανανέωση ( 24.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Νέο άρθρο στον ισπανικό τύπο για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων Εκτύπωση
03.04.08

 ΠΓΔΜ: "Χωρίς λύση δεν νοείται φιλία και χωρίς φιλία δεν υπάρχει συμμαχία"

ImageΣε συνέχεια προηγούμενου άρθρου μου (6 Μαρτίου 2008) στην ABC σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) και ανταποκρινόμενος στο αίτημα της εφημερίδας για αυξημένη και επικαιροποιημένη πληροφόρηση, νοιώθω την ανάγκη να παρουσιάσω παρακάτω σύντομα και απλά τη θέση της χώρας μου, της Ελλάδας, στο σημαντικό αυτό θέμα.

Ο όρος Μακεδονία χρησιμοποιείται από τα αρχαία χρόνια για να χαρακτηρίσει μια ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, της οποίας σήμερα το 51%, κατά προσέγγιση, αποτελεί μέρος της Ελλάδας, το 38% της ΠΓΔΜ και το 9% της Βουλγαρίας. Παρά το γεγονός ότι εδώ και 3.500 χρόνια το όνομα αυτό είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο με τις διαχρονικές αξίες του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής ιστορίας, η ομάδα των νέων πολιτικών που κυβερνούν στα Σκόπια επιμένει σε μια αδιάλλακτη στάση, απαιτώντας να μονοπωλήσει τη χρήση του όρου Μακεδονία. Ακόμα χειρότερα, η ομάδα αυτή επιμένει να συντηρεί τις προσδοκίες ακραίων στοιχείων που δεν κρύβουν τη πρόθεσή τους να εκφράσουν αλυτρωτικές βλέψεις.

 

Τελευταία ανανέωση ( 24.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχή < Προηγ. 1 2 3 4 Επόμ. > Τέλος >>

Αποτελέσματα 15 - 21 από 26
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
  Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής  
   
© 2024 Μαργαρίτης Σχοινάς - Ευρωβουλευτής
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla