Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
  Αρχική arrow Ερωτήσεις
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 

Επικοινωνία

Email:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Βιβλίο

Φωτογραφίες & Βίντεο

Φωτογραφίες
Βίντεο

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1105921

Who's Online

Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Ερωτήσεις
Θέμα: Μέτρα ενίσχυσης ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης με την Τουρκία. Εκτύπωση
19.03.09

ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ υποβολή: Margaritis Schinas (PPE-DE) και Georgios Papastamkos (PPE-DE) προς την Επιτροπή 

Θέμα: Μέτρα ενίσχυσης ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης με την Τουρκία - Παράνομος καταυλισμός μεταναστών στην Πάτρα 


Επισκεφτήκαμε πρόσφατα την πόλη των Πατρών, όπου τα τελευταία δώδεκα χρόνια έχουν σωρευτεί 5.000 μετανάστες προερχόμενοι κυρίως από τις χώρες Αφγανιστάν, Πακιστάν, Κουρδιστάν και εσχάτως Σομαλία, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει έναν παράνομο καταυλισμό στην περιοχή Έξω Αγυιά με μοναδικό τους σκοπό τη μετάβαση -διά παρανόμων οδών- σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.

Ο εν λόγω καταυλισμός βρίσκεται σε αμιγώς οικιστική περιοχή και ακριβώς δίπλα σε πολυκατοικίες, όπου οι μετανάστες έχουν καταλάβει αυθαίρετα κοινόχρηστους χώρους και οικόπεδα ιδιωτών και έχουν δημιουργήσει παράνομες συνδέσεις με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας (ύδρευση και ηλεκτροδότηση) χωρίς να υπάρχει καμία πρόνοια για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια. Οι συνθήκες αυτές προσβάλλουν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και έχουν δημιουργήσει αφόρητες κοινωνικές πιέσεις. Πρόκειται για «χωματερή συναισθημάτων και προσδοκιών» που αφορά τους μετανάστες, την πόλη και την Ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική.

Τελευταία ανανέωση ( 11.05.09 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Θέμα: Μείωση τουριστικής κίνησης στην ΕΕ Εκτύπωση
12.03.09

ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ υποβολή: Margaritis Schinas (PPE-DE) προς την Επιτροπή 

 Θέμα: Μείωση τουριστικής κίνησης στην ΕΕ 

Σύμφωνα με στοιχεία τηs Eurostat που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας, σημαντική μείωση παρουσιάζουν οι τουριστικές διανυκτερεύσεις κατά το 2008 σε ευρωπαϊκές χώρες με οικονομίες που βασίζονται στον τουρισμό. Χαρακτηριστικά, η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 4,6 %, στην Κύπρο κατά 4,8 %, ενώ στην Ολλανδία κατά 4,1 %.

Είναι ενήμερη η Επιτροπή για τα παραπάνω στοιχεία;

Δεδομένης της αυξημένης σημασίας του τουρισμού ως παράγοντα της οικονομικής ανάπτυξης των κρατών μελών της Ένωσης, ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η Επιτροπή για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης, ιδίως ενόψει της οικονομικής κρίσης και πώς εξετάζει το ενδεχόμενο στήριξης της τουριστικής δραστηριότητας με θετικά μέτρα παρέμβασης;
 

 
Θέμα: Διαγωνισμοί EPSO Εκτύπωση
06.03.09

ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ υποβολή: Margaritis Schinas (PPE-DE) προς την Επιτροπή 

 Θέμα: Διαγωνισμοί EPSO
 
Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) επιμένει να διοργανώνει διαγωνισμούς για την πρόσληψη οργανικών στελεχών σε διάφορες θεματικές εξειδικεύσεις, παρά το γεγονός ότι γνωρίζει ότι για αντικειμενικούς λόγους (π.χ έλλειψη κενών οργανικών θέσεων, απόλυτη προτεραιότητα σε προσλήψεις υπαλλήλων από τα νέα κράτη μέλη, κ.λπ.) δεν υπάρχει στην πράξη η δυνατότητα πρόσληψης των επιτυχόντων στις υπηρεσίες των θεσμικών οργάνων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Θέμα: Ονομαστικοποίηση των καρτοτηλεφώνων Εκτύπωση
25.02.09

ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ υποβολή: Margaritis Schinas (PPE-DE) προς την Επιτροπή 

Θέμα: Ονομαστικοποίηση των καρτοτηλεφώνων

 
Το γεγονός ότι σε πολλά κράτη μέλη της ΕΕ οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας παρέχουν ορισμένες από τις υπηρεσίες τους (καρτοτηλέφωνα) χωρίς να απαιτούν προηγουμένως την ονομαστικοποίηση των στοιχείων των πελατών τους, έχει διευκολύνει σε πολλές περιπτώσεις φαινόμενα εγκληματικής συμπεριφοράς από κακοποιά στοιχεία, που εκμεταλλεύονται τη δυνατότητα που τους δίνεται να δρουν ανώνυμα.

Ερωτάται η Επιτροπή:

1. Συμφωνεί με τις παραπάνω πρακτικές;
 
2. Εκτιμά ότι πρέπει να τροποποιηθεί η κοινοτική νομοθεσία για να καλύψει το θέμα της ονομαστικοποίησης των στοιχείων των πελατών-κατόχων καρτοτηλεφώνων;
 

 
Θέμα: Σύμφωνο Δημάρχων Ενεργειακών Πόλεων Εκτύπωση
19.02.09

ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ E-1305/09
υποβολή: Margaritis Schinas (PPE-DE)
προς την Επιτροπή

Η συλλογική δέσμευση της Ε.Ε. να πετύχει μέχρι το 2020: 20% λιγότερους ρύπους, 20% πράσινη ενέργεια στο συνολικό ενεργειακό μείγμα και 20% περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας, αποτελεί βασική προτεραιότητα για τις ευρωπαϊκές και εθνικές αρχές. Στο πλαίσιο αυτό, και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το 80% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου δημιουργείται στις πόλεις, όπου και καταναλώνεται το 80% της ενέργειας, είναι επιτακτική η ανάγκη ανάληψης δράσεων όχι μόνο σε κοινοτικό και εθνικό επίπεδο αλλά και σε τοπικό.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχή < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τέλος >>

Αποτελέσματα 1 - 5 από 47
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
  Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής  
   
© 2024 Μαργαρίτης Σχοινάς - Ευρωβουλευτής
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla