Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
  Αρχική arrow Συνεντεύξεις
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 

Επικοινωνία

Email:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Βιβλίο

Φωτογραφίες & Βίντεο

Φωτογραφίες
Βίντεο

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1099322

Who's Online

Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Συνεντεύξεις
Μαργαρίτης Σχοινάς και Λούκα Κατσέλη στον Ρ/Σ ALPHA 98,9 Εκτύπωση
14.02.09

ALPHA 98,9
Εκπομπή Α.Σανταμούρη, "ALPHA Πανόραμα"

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μήνυμα από τον κ. Πέτρο από το Παγκράτι. «Όταν στην κοιτίδα του καπιταλισμού οι δείκτες φτωχών και πεινασμένων μέρα με τη μέρα αυξάνονται ενώ επιζητείται άμεση κρατική παρέμβαση για τη σωτηρία τους αυτό δεν δείχνει αποτυχία του συστήματος; Θα μπορούσε να είναι η αρχή για τη βελτίωση του».

   Κυρία Κατσέλη, τι λέτε;

    Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Υπάρχει πρόβλημα στην διεθνή οικονομική σκηνή. Κατέρρευσαν όπως ξέρουμε μεγάλοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί. Βασικά, ήταν η αποτυχία μιας ιδεοληψίας που ήθελε τις αγορές να αυτορυθμίζονται, που ήθελε το κράτος να αποσύρεται από το ρόλο του τον εποπτικό, μια αντίληψη που μας οδήγησε εδώ που μας οδήγησε.

Τελευταία ανανέωση ( 16.02.09 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνέντευξη στον Ρ/Σ ΝΕΤ 105.8 Εκτύπωση
11.02.09

ΔΗΜ: Έχουμε μαζί μας τον ευρωβουλευτή Μαργαρίτη Σχοινά. Θα μας δώσει όλο το παρασκήνιο και τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τα όσα συζητήθηκαν χθες . Καλημέρα κ. Σχοινά.
Μ.Σ: Καλημέρα κ. Σιαφάκα.
ΔΗΜ: Θέλω να ρωτήσω τι συνέβη ακριβώς στις Βρυξέλλες . Δεν μας έδωσαν την χρονική παράταση που ζητήσαμε προκειμένου να βελτιώσουμε το έλλειμμα; Είναι υπό διαπραγμάτευση ακόμα ο χρόνος που προσδιορίζεται από το ελληνικό Πρόγραμμα Σταθερότητας; Έχουμε πείσει ότι το Πρόγραμμα αυτό είναι ρεαλιστικό;
Μ.Σ: Καταρχήν κ. Σιαφάκα βλέποντας την κάλυψη από τον ελληνικό τύπο των όσων γίνονται στις Βρυξέλλες για την οικονομική κρίση , δεν σας κρύβω ότι με πιάνει μελαγχολία, γιατί ένα μεγάλο συστημικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλη η Ευρώπη, στα μάτια της ελληνικής κοινής γνώμης μεταφέρεται από τη δημοσιογραφική «πιάτσα» ως «μας τραβούν το αυτί», «δώσαμε μάχη για να αποφύγουμε την επιτήρηση», δηλαδή με όρους εντελώς ποδοσφαιρικούς και αθλητικής αντιπαράθεσης.

Τελευταία ανανέωση ( 16.02.09 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνέντευξη στον Ρ/Σ ΝΕΤ 105.8 Εκτύπωση
30.01.09

ΔΗΜ: Κύριε Σχοινά καλημέρα σας
Μ.Σ: Καλημέρα σας κύριε Βασιλόπουλε
ΔΗΜ: Ας ξεκινήσουμε με ορισμένα θέματα επικαιρότητας στην οικονομία. Αυτή τη στιγμή στο γραφείο του Πρωθυπουργού εγκρίνεται η τελική πρόταση για το τριετές Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που θα κατατεθεί στην Επιτροπή για να συζητηθεί και να εγκριθεί μετά και από το ECOFIN . Πώς πάνε τα πράγματα στην Ευρώπη οικονομικά και σε σχέση και με την Ελλάδα;
Μ.Σ: Κοιτάξτε, αφετηριακό σημείο για αυτή τη συζήτηση είναι ότι και η Ευρώπη βρίσκεται στη δίνη της κρίσης. Βρισκόμαστε, θα έλεγα, στο χειρότερο σημείο της δημοσιονομικής καταιγίδας. Το γεγονός ότι σήμερα η Ελλάδα ετοιμάζει, υιοθετεί και θα στείλει ένα αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης έχει να κάνει με την αβεβαιότητα που χαρακτηρίζει τα οικονομικά  μεγέθη στην Ευρώπη. Σας υπενθυμίζω, μόνο πέρυσι, το 2008, η Commission χρειάστηκε να αναθεωρήσει πέντε φορές τις προβλέψεις της για τα στοιχεία της Ευρωζώνης . Αυτή η αβεβαιότητα λοιπόν, η οποία είναι το κυρίαρχο συστατικό της κατάστασης σήμερα , αφορά και εμάς, αφορά όλες τις οικονομίες και με αυτή τη λογική προλαβαίνω την ερώτηση ορισμένων οι οποίοι θα πουν «Μα μόλις πριν από λίγο ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό, είχαμε άλλα νούμερα…». Όλα βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό την αίρεση καταστάσεων που είναι απρόβλεπτες, που είναι γρήγορες και ελπίζω να βρούμε σύντομα αυτό το γερό σανίδι να πατήσουμε έτσι ώστε του χρόνου τα πράγματα να πάνε καλύτερα.   

Τελευταία ανανέωση ( 11.02.09 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνέντευξη στον Ρ/Σ ΝΕΤ 105.8 Εκτύπωση
22.01.09

- ΔΗΜ: Έχουμε στην τηλεφωνική γραμμή της ΝΕΤ τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαργαρίτη Σχοινά. Καλημέρα κ. Σχοινά.
Μ.Σ: Καλημέρα κ. Σιαφάκα.
- ΔΗΜ: Ευχαριστώ για την επικοινωνία. Θέλω να ρωτήσω: τι προκύπτει από τις χθεσινές απαντήσεις που σας έδωσε ο κ. Αλμούνια και ο κ. Τρισέ. Ποιο είναι το δικό σας συμπέρασμα; Σήμερα βέβαια οι εφημερίδες ή κάποιες εφημερίδες έχουν πρωτοσέλιδο αυτές τις απαντήσεις, αλλά θα ήθελα και τη δική σας εκτίμηση.
- Μ.Σ: Νομίζω ότι οι απαντήσεις των κατεξοχήν αρμοδίων της ευρωζώνης στις ερωτήσεις μου, χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είναι πανευρωπαϊκή είδηση όχι μόνο ελληνική γιατί και οι δύο με πολύ σαφή και κατηγορηματικό τρόπο έδωσαν μια απάντηση στους ευρωσκεπτικιστικούς κύκλους κυρίως του Λονδίνου που κινούνται στην αγορά των ομολόγων με στερλίνες και θέλουν πάση θυσία να κλονίσουν το ευρώ και την ευρωζώνη εκτιμώντας ότι υπάρχουν αδύναμοι κρίκοι, μεταξύ των οποίων βάζουν και τη χώρα μας, την Ιταλία και την Ισπανία. Προσπάθησαν λοιπόν αυτοί οι κύκλοι εντέχνως να δώσουν μια κλωτσιά στη Φραγκφούρτη μέσω Αθηνών. Εχτές και ο κ. Αλμούνια και ο κ. Τρισέ με απόλυτα κατηγορηματικό τρόπο- εγώ θα έλεγα ότι το έκαναν έτσι ώστε να καταστεί σαφές ότι το μήνυμα θα περάσει-  είπαν ότι η συνοχή της ευρωζώνης είναι ακλόνητη, ότι είμαστε όλοι μαζί στο ίδιο καράβι, ότι κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει με τη διαφορά των spread δανεισμού που έχουμε στην Ελλάδα , είναι αλήθεια, αλλά έχει και η Ιταλία και η Ισπανία και είπε σε όλους αυτούς τους κερδοσκόπους ο κ. Τρισέ: κοιτάξτε, μη χάνετε χρόνο, δεν πρόκειται να κλονίσετε την ευρωζώνη. Και αυτό είναι η είδηση η χθεσινή.

Τελευταία ανανέωση ( 24.01.09 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
“Δεν είναι εκλογές… ‘χαλαρής ψήφου’ οι ευρωεκλογές”. Εκτύπωση
20.01.09

Συνέντευξη του ευρωβουλευτή Μαργαρίτη Σχοινά
Εφημερίδα "Μακεδονία", Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

ImageΣύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο το 70% των Ελλήνων απαντά ότι η Ε.Ε. μας ωφέλησε, αλλά μόλις το 40% τη χαρακτηρίζει ως “κάτι καλό”. Πως το εξηγείτε;

Ένα από τα προβλήματα που έχουμε, 30 χρόνια μετά την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε. είναι ότι ολόκληρες γενιές πολιτών θεωρούν την Ευρώπη δεδομένη. Ό,τι έχει να κάνει με χρηματοδοτήσεις, ταμεία κτλ. θεωρείται κάτι αυτονόητο, σαν να ήταν ένα ιστορικό χρέος της Ε.Ε. προς τη χώρα μας. Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες νέοι άνθρωποι που φοιτούν σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια με υποτροφίες Erasmus ή που εργάζονται σε μια ευρωπαϊκή χώρα χωρίς να χάνουν τα εργασιακά τους δικαιώματας δεν αντιμετωπίζουν το γεγονός ως ευρωπαϊκή κατάκτηση αλλά ως κάτι δεδομένο. Ίσως οι Ευρωεκλογές είναι μια καλή ευκαιρία για να θυμηθούμε αυτήν την προίκα της Ευρώπης.

Τελευταία ανανέωση ( 20.01.09 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, fm100 Εκτύπωση
19.01.09

-ΔΗΜ: Έχουμε μαζί μας τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαργαρίτη Σχοινά. Κύριε Σχοινά καλή σας μέρα.
- Μ.Σ: Καλημέρα κύριε Τριανταφυλλίδη
-ΔΗΜ: Πείτε μας, πώς είναι τα πράγματα εκεί σήμερα;
- Μ.Σ: Έχουμε δύο εξελίξεις σήμερα εδώ, σημαντικές και οι δύο, που μας αφορούν άμεσα . Η πρώτη είναι η δημοσιοποίηση των έκτακτων οικονομικών προβλέψεων της Επιτροπής για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρ’ όλο που υπήρξε μια αντίληψη στην Ελλάδα ότι αυτό αφορά μόνο εμάς, δεν αφορά μόνο εμάς. Είναι μια έκτακτη διαδικασία την οποία κάνει η Επιτροπή και για τους 16 εταίρους στην Ευρωζώνη και θέλει να φωτίσει την πραγματική κατάσταση σε αυτή την περίεργη, εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται η παγκόσμια και ευρωπαϊκή οικονομία.

Τελευταία ανανέωση ( 21.01.09 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνέντευξη στον Ρ/Σ ΝΕΤ για το 48ωρο και τα γεγονότα στην Ελλάδα. Εκτύπωση
18.12.08

ΝΕΤ 105.8

ΔΗ :Καλησπερίζω τον Μαργαρίτη Σχοινά, ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.
Μ.Σ: Καλησπέρα κυρία Κορόβηλα.
ΔΗ: Πού σας βρίσκουμε;
- Μ.Σ: Με βρίσκετε στο Στρασβούργο..
ΔΗ: Στο Στρασβούργο όπου σήμερα συνεδρίασε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εν συντομία ο ανταποκριτής της ΝΕΤ μας έδωσε  την είδηση, θέλω να μας πείτε λίγα λόγια παραπάνω για τη σημασία της.
Μ.Σ: Κοιτάξτε, πιστεύω είναι μια μεγάλη μέρα για το Κοινοβούλιο η σημερινή, γιατί με την ψήφο του που είχε ευρύτατη διακομματική στήριξη , κατέστησε σαφές ότι θέλει να είναι ένας έντιμος υπερασπιστής αυτών των αξιών που για πολλά χρόνια χρησιμοποιήσαμε στην Ευρώπη για τις εργασιακές μας σχέσεις. Η κοινή θέση του Συμβουλίου, που άφηνε ανοιχτή την πόρτα για την ελαστικοποίηση του ωραρίου εργασίας, που βόλευε μερικές χώρες αγγλοσαξονικές και αυτό που μάθαμε να λέμε "Νέα Ευρώπη'',  δεν πέρασε . Πρυτάνευσε η λογική, πρυτάνευσαν αυτές οι αρχές του ευρωπαϊκού εργασιακού μοντέλου που πιστεύουν – και πολύ περισσότερο σε καιρούς της κρίσης όπως η σημερινή – ότι στην Ευρώπη δεν μπορούμε να κάνουμε τα ωράρια των εργαζομένων λάστιχο. Και τώρα η ευθύνη έρχεται ξανά στο Συμβούλιο των Υπουργών Απασχόλησης , οι οποίοι θα πρέπει να διαβουλευθούν μαζί μας και να βρουν μια συμβιβαστική λύση πολύ κοντά σε αυτά που ψηφίσαμε σήμερα.

Τελευταία ανανέωση ( 18.12.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχή < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 Επόμ. > Τέλος >>

Αποτελέσματα 8 - 14 από 41
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
  Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής  
   
© 2024 Μαργαρίτης Σχοινάς - Ευρωβουλευτής
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla