Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
  Αρχική arrow Συνεντεύξεις
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 

Επικοινωνία

Email:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Βιβλίο

Φωτογραφίες & Βίντεο

Φωτογραφίες
Βίντεο

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1099391

Who's Online

Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Συνεντεύξεις
Συνέντευξη του Μαργαρίτη Σχοινά στη ΝΕΤ 105,8 Εκτύπωση
18.06.08

Δημοσιογράφος: Λοιπόν να καλωσορίσουμε αμέσως στη συχνότητα μας  εδώ στη ΝΕΤ 105,8, τον Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά . Κύριε Σχοινά καλό μεσημέρι..

Μ. Σχοινάς: Καλό μεσημέρι κυρία Μπαλτατζή, να μου επιτρέψετε μια διόρθωση, μιλάω από το Στρασβούργο όπου έχουμε την ολομέλεια αυτή την εβδομάδα με το κέντρο βάρους της προετοιμασίας της Συνόδου των Βρυξελλών βρίσκεται μάλλον εδώ. Μόλις ολοκληρώσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Πρόεδρο Μπαρόσο εν όψει του Συμβουλίου Κορυφής.

Τελευταία ανανέωση ( 23.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνέντευξη του Μαργαρίτη ΣΧΟΙΝΑ στην εφημερίδα " Ο ΧΡΟΝΟΣ" της Κομοτηνής. Εκτύπωση
14.02.08

Ημέρα Δημοσίευσης: 15.02.2008

«Πικρές αλήθειες»
από τον ευρωβουλευτή
της Ν.Δ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΣΧΟΙΝΑ


Μιλά για την παθογένεια του ελληνικού συστήματος που έχει να κάνει με την νοοτροπία μας με την έλλειψη τεχνικών στελεχών, με την ανάγκη να δραστηριοποιηθούμε εντονότερα όσον αφορά τον σχεδιασμό, την απορροφητικότητα ευρωπαϊκών πόρων. Ο συνομιλητής μας είναι ο ευρωβουλευτής Μαργαρίτης Σχοινάς της Ν.Δ. υπεύθυνος θεμάτων προϋπολογισμού και τοπικής αυτοδιοίκησης που έλκει την καταγωγή του από την Χαλκιδική και μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Βρυξελλών, Στρασβούργου και Βόρειας Ελλάδας. Σήμερα μετέχει στην επιτροπή προϋπολογισμού της Ε.Ε., στην Επιτροπή οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων και στην αντιπροσώπευση για τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας.

Τελευταία ανανέωση ( 24.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνέντευξη του Μαργαρίτη ΣΧΟΙΝΑ στο www.halkidikinews.gr Εκτύπωση
17.12.07

Halkidikinews.gr: Κύριε Σχοινά, τι σημαίνει για σας το γεγονός ότι είστε Ευρωβουλευτής και εκπροσωπείτε από αυτή τη θέση ευθύνης την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο μετά και από τη μακρά εμπειρία που αποκτήσατε και την καριέρα που ήδη έχετε κάνει στην Ευρώπη;

Μαργαρίτης Σχοινάς: Είναι αλήθεια μια μεγάλη τιμή που δεν περίμενα. Το γεγονός ότι δεν την περίμενα την κάνει ακόμη μεγαλύτερη. Ο Πρωθυπουργός μέσα σε όλα αυτά που είχε στο μυαλό του το καλοκαίρι του 2004, μου πρότεινε τη θέση του 1ου επιλαχόντα, η οποία και με οδήγησε το Ευρωκοινοβούλιο. Είναι μια θέση που τη βλέπω και ως εξέλιξη λογική, αφού αφιέρωσα 17 χρόνια από τη ζωή μου στην Ευρώπη και πλέον ήρθε η ώρα όλα αυτά που έμαθα επαγγελματικά για την Ευρώπη να τα θέσω στη διάθεση της πατρίδας μας, της χώρας μας, για να βοηθήσω όσο μπορώ.

Τελευταία ανανέωση ( 24.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνέντευξη του Μαργαρίτη ΣΧΟΙΝΑ στο www.kathimerini.gr Εκτύπωση
17.12.07

Ερώτηση: Ποια ήταν τα μέχρι πρότινος προβλήματα χρηματοδότησης του προγράμματος;


Μαργαρίτης Σχοινάς: Παρά το συγκριτικά χαμηλό του κόστος του Galileo, παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις και προβλήματα στη χρηματοδότηση του προγράμματος. Ενδεικτικά αναφέρω ότι η συνολική επένδυση για την ανάπτυξη του προγράμματος είναι μικρότερη του κόστους κατασκευής ενός νέου τερματικού αεροσταθμού στον αερολιμένα του Heathrow ή ίση με εκείνη της κατασκευής 150 χλμ. ημιαστικού αυτοκινητοδρόμου.
Σύμφωνα με την αρχική πρόταση της Επιτροπής το 2004, οι φάσεις της εγκατάστασης και εκμετάλλευσης του προγράμματος Galileo θα αποτελούσαν αντικείμενο παραχώρησης στον ιδιωτικό τομέα. Στο πλαίσιο αυτό η Ευρωπαϊκή Κοινότητα θα συμμετείχε μέσω του κοινοτικού προϋπολογισμού με περίπου 1 δις Ευρώ για την περίοδο 2007-2013. Βέβαια, αυτό που ανέτρεψε άρδην τον αρχικό σχεδιασμό ήταν οι δυσκολίες που παρουσιάστηκαν κατά τις διαπραγματεύσεις για τη σύμβαση παραχώρησης, οι οποίες αποδείχθηκαν τελικά ανυπέρβλητες και οδήγησαν σε αποτυχία.

Τελευταία ανανέωση ( 24.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνέντευξη Εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ Εκτύπωση
22.11.07


Ερωτήσεις προς τους Έλληνες Ευρωβουλευτές / Μαρίνα Κουρμπελα
23/11/2007

 1) Πιστεύετε ότι θα κυρωθεί η νέα Συνθήκη ως τον Ιούνιο του 2009;

Δεδομένου ότι η Συνθήκη της Λισσαβόνας δίνει νέες δυνατότητες στην Ευρώπη για να αντιμετωπίσει επειγόντως τα μεγάλα προβλήματα που την πιέζουν (λαθρομετανάστευση, ασφάλεια, λήψη αποφάσεων), πιστεύω και ελπίζω να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για επικύρωσή της μέσα στο 2008. Επιθυμώ η Ελλάδα να είναι από τις πρώτες χώρες που θα την επικυρώσουν.

2) Με τη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη βγαίνει η Ένωση από το αδιέξοδο των τελευταίων χρόνων;

 Με την υπογραφή της Συνθήκης, η Ένωση αφήνει πίσω της συμπεριφορές εσωστρέφειας και σκεπτικισμού που δυστυχώς τη χαρακτήριζαν την τελευταία περίοδο. Πλέον ρυθμίζονται θεσμικά και διαδικαστικά ζητήματα που εκκρεμούσαν και στο επίκεντρο της ημερήσιας διάταξης τοποθετούνται θέματα ουσίας και πολιτικής. Με την Συνθήκη τελειώνει η εποχή της κουβέντας και αρχίζει η εποχή της δράσης.

 


Τελευταία ανανέωση ( 23.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνέντευξη του Μαργαρίτη ΣΧΟΙΝΑ στην Κυριακάτικη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Εκτύπωση
11.11.07

 Κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας ''Μακεδονία'' (11/11/2007).

1. Πόσο γνωστή είναι η Θεσσαλονίκη στην Ε.Ε.; Στα μάτια των Βρυξελλών η Θεσσαλονίκη είναι κέντρο της ΝΑ Ευρώπης όπως εμείς θέλουμε να γίνουμε ή αυτόν τον ρόλο τον διαδραματίζει η Αθήνα, η Κωνσταντινούπολη, η Σόφια ή άλλη ευρωπαϊκή πόλη;

  Η Θεσσαλονίκη ήταν μέχρι σήμερα κατά βάση, γνωστή στην Ευρώπη μέσα από ετεροπροσδιορισμούς του τύπου "η πόλη βορείως των Αθηνών", "η δεύτερη πόλη της Ελλάδας κοντά στα σύνορα". Εκτιμώ ότι σήμερα βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας προοπτικής για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή που επιτέλους χαρακτηρίζεται απο στοιχεία αυτοπροσδιορισμού. Σταδιακά ξεπροβάλει το πρότυπο μιας νέας Θεσσαλονίκης που επιτέλους ολοκληρώνει τις μεγάλες υποδομές που ιστορικά της έλλειπαν και δικαιωματικά της αξίζουν, αποκτά τη νέα της ταυτότητα ως πόλος καινοτομίας, είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη ιστορική ευκαιρία που προσφέρει η ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην Ε.Ε. και σφυρηλατεί τη νέα πολιτιστική και τουριστική της ταυτότητα από τον Όλυμπο και τη Βεργίνα έως το Άγιο Όρος.

2. Τι είναι αυτό που περιμένετε να δείτε από την νέα κυβέρνηση της ΝΔ την νέα τετραετία. Τι πρέπει να αλλάξει, τι να βελτιώσει και τι να προσθέσει;

  Οι Έλληνες πολίτες πρόσφατα ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Κώστα Καραμανλή επιβεβαιώνοντας όπως και σε άλλες χώρες της Ευρώπης ότι καμία μεταρρυθμιστική προσπάθεια δεν διακόπτεται στη μέση όταν λειτουργεί υπέρ των πολλών. Τα ζητούμενα για τη νέα τετραετία είναι δεδομένα: οι διαρθρωτικές παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, η αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης και της λειτουργίας της κρατικής μηχανής, η ορθολογικότερη λειτουργία του τομέα της δημόσιας υγείας, η προσαρμογή του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος στα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα. Πιστεύω ότι είναι πια καιρός να απαγκιστρωθούμε από τις λογικές των κυβερνήσεων του παρελθόντος που επέλεγαν να αγοράζουν πολιτικό χρόνο μεταφέροντας τα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας στο μέλλον.

Τελευταία ανανέωση ( 23.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχή < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 Επόμ. > Τέλος >>

Αποτελέσματα 36 - 41 από 41
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
  Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής  
   
© 2024 Μαργαρίτης Σχοινάς - Ευρωβουλευτής
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla