Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
  Αρχική arrow Συνεντεύξεις
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 

Επικοινωνία

Email:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Βιβλίο

Φωτογραφίες & Βίντεο

Φωτογραφίες
Βίντεο

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1097123

Who's Online

Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Συνεντεύξεις
Συνέντευξη στον Ρ/Σ ΝΕΤ 105,8 Εκτύπωση
19.08.08

Δημοσιογράφος: Έχουμε τον ευρωβουλευτή  Μαργαρίτη Σχοινά στην τηλεφωνική μας γραμμή. Καλησπέρα σας κύριε Σχοινά.
Μ. Σχοινάς: Καλησπέρα σας κύριε Παπασταματίου.
Δημοσιογράφος: Είστε καλά; Εντός ή εκτός Ελλάδος βρίσκεστε;
Μ. Σχοινάς: Εντός Ελλάδος μέχρι τις 25 Αυγούστου που ξεκινάει και πάλι η εβδομαδιαία ρουτίνα του πήγαινε έλα Βρυξελλών- Θεσσαλονίκης μιας και ανοίγουν οι υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα.
Δημοσιογράφος: Άρα παρακολουθείτε και την ελληνική επικαιρότητα και τα πάντα από κοντά…Δεν θα μιλήσουμε γι’ αυτά όμως, έχουμε άλλο θέμα για το οποίο σας καλέσαμε.
Μ. Σχοινάς: Γνωρίζοντας την ποικιλία των θεμάτων με τα οποία ασχολείστε είμαι πρόθυμος να ασχοληθώ κι εγώ με ότι θέλετε κύριε Παπασταματίου.
Δημοσιογράφος: Οι Ευρωπαίοι φαίνονται, όχι βέβαια και απόλυτα πεπεισμένοι ότι είναι ασφαλή τα προσωπικά τους δεδομένα, αλλά οι Έλληνες περισσότερο από όλους δεν εμπιστεύονται ούτε το ιατρικό απόρρητο, ούτε την ελληνική αστυνομία σε πολύ μεγάλα ποσοστά. Δεν λέω για τράπεζες ή για πιστωτικές κάρτες που εκεί μόνο ένα 12% δηλώνει ότι εμπιστεύεται τα προσωπικά του δεδομένα. Οι άλλοι Ευρωπαίοι φαίνονται πιο πολύ πεισμένοι ότι τους τα προσέχουν. Βέβαια οι Βρετανοί δεν ξέρω πώς απαντούν γιατί εκεί έχουν χαθεί κάτι σκληροί δίσκοι… Πιστεύετε ότι είναι δικαιολογημένη αυτή η καχυποψία;

Τελευταία ανανέωση ( 23.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνέντευξη στο μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων Ρ/Σ Θεσσαλονίκης FM100 Εκτύπωση
22.07.08


-Δημοσιογράφος: Θα δώσουμε τον λόγο στον ευρωβουλευτή της ΝΔ, τον κύριο Μαργαρίτη Σχοινά.
κ. Σχοινά καλό σας μεσημέρι.

- Μ. Σχοινάς: Καλό μεσημέρι

-Δημοσιογράφος:  Να ξεκινήσουμε λίγο ανάποδα από την είδηση που αναγνώσαμε πριν από λίγο. Μετά από αυτή την εξέλιξη, δηλαδή τη σύλληψη του Ράντοβαν Κάραζιτς αλλά και τη δήλωση Σαρκοζί ότι ανοίγει ο δρόμος της Ευρώπης και για τη Σερβία. Είναι όντως διατεθειμένη η ΕΕ να δεχθεί στους κόλπους της τη Σερβία;

- Μ. Σχοινάς: Εγώ νομίζω ότι είναι πολύ σημαντική η σημερινή εξέλιξη. Δείχνει ότι πέφτει η αυλαία των εθνικισμών στα Βαλκάνια. Είναι το τελευταίο επεισόδιο, ίσως το προτελευταίο μιας και ο κ. Γκρουέφσκι φιλοδοξεί να γίνει ο τελευταίος εθνικιστής στην περιοχή, αλλά θέλω να πιστεύω πως τελειώνει η παρένθεση του μίσους και των εθνικισμών στα Βαλκάνια και προσανατολιζόμαστε πια σε μια ευρωπαϊκή πορεία για όλες τις χώρες της γειτονιάς μας. Η δήλωση Σαρκοζί είναι από τις πιο σημαντικές εξελίξεις στην περιοχή μας. Δείχνει ξεκάθαρα ότι δίπλα ή ίσως μαζί με την Κροατία παίρνει σειρά η Σερβία και πολύ σωστά η Ελληνική Κυβέρνηση είπε πριν από λίγο ότι σιγά σιγά η Σερβία απαλλάσσεται από τις δουλείες του παρελθόντος και μπαίνει σε ευρωπαϊκό δρόμο.

Τελευταία ανανέωση ( 23.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνέντευξη στον Ρ/Σ 102FM Εκτύπωση
16.07.08

 Συνέντευξη στον 102 fm- Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008 στον Δημοσιογράφο
                                                     Γιώργο Βενιέρη

Δημοσιογράφος: Ο κ. Σχοινάς είναι ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Τον καλέσαμε για να κουβεντιάσουμε μαζί του δυο τρία από τα θέματα που έχουν το ενδιαφέρον τους και έχουν αναφορά στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα και αλλού. Καλημέρα κ. Σχοινά.
Μ. Σχοινάς: Καλημέρα σας κ. Βενιέρη
- Δημοσιογράφος: Ξέρετε καμιά φορά εδώ στην Ελλάδα, όχι καμιά φορά, πολλές φορές ,συνηθίζουμε να βγάζουμε με τα χέρια μας τα ματάκια μας γιατί με αφορμή την υπόθεση Siemens, ή μια σειρά θεμάτων τα οποία συνιστούν σκάνδαλα εντός ή εκτός εισαγωγικών φαίνεται πως εδώ στη χώρα μας θεωρούμε πως μόνο εδώ στην Ελλάδα συμβαίνουν. Συμβαίνουν και αλλού. Αυτό που ενδεχομένως διαφοροποιεί τα πράγματα έχει να κάνει με την αντιμετώπιση αυτών των οποίων συμβαίνουν.
Μ. Σχοινάς: Κοιτάξτε, η διαφθορά και οι περιπτώσεις σαν κι αυτή που μας ταλαιπωρεί με τη Siemens συμβαίνουν..
Δημοσιογράφος: Τώρα προστέθηκε και η Γερμανός βεβαίως..
Μ. Σχοινάς: Συμβαίνουν σε όλες τις χώρες όπου το κράτος αγκαλιάζει και σφίγγει, πολλοί λένε «στραγγαλίζει» την οικονομία . Όσο το κράτος αφορά με τη δράση του τη ζωή μας μέσω της οικονομίας είναι κατά κάποιο τρόπο ευεξήγητο ότι βλέπουμε αυτά τα πράγματα.. Στις χώρες όπου το κράτος με την οικονομία έχει χωρίσει και οι αποστάσεις ασφαλείας είναι επαρκείς, σας διαβεβαιώνω ότι δεν έχουν υποφέρει από τέτοιου είδους παθογένειες. Αυτό πρέπει να δούμε με προσοχή.

Τελευταία ανανέωση ( 23.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνέντευξη στη "Μακεδονία της Κυριακής" Εκτύπωση
14.07.08

Συνέντευξη του Μαργαρίτη Σχοινά στη Μακεδονία της Κυριακής

Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

1. Με αφορμή όσα εξελίσσονται στο πυρήνα και περιφερειακά της υπόθεσης Siemens  τι θα προτείνατε να γίνει με τους κυρίους Λιάπη και Τατούλη; Έχουν θέση ο μεν πρώτος στην κυβέρνηση ο δε δεύτερος στην ΝΔ;

Αισθάνομαι -και είμαι- πολύ νέος στην πολιτική για να πέσω στην παγίδα του πολιτικού μεγαλο-ιδεαϊσμού ορισμένων που εύκολα εκφέρουν γνώμη για το ποιός έχει θέση στην κυβέρνηση και ποιός όχι. Ο Πρωθυπουργός και μόνο αυτός κρίνει τους Υπουργούς του. Για την περίπτωση Τατούλη πιστεύω ότι η διαφωνία που εκφράζεται στα όργανα είναι θεμιτή και επιθυμητή. Όταν όμως προβάλλεται στον τύπο με όρους ανατροπής της δεδηλωμένης, για να είναι παραδεκτή προϋποθέτει την κατάθεση της λαϊκής εντολής.

2. Πόσο σας ανησυχούν επιπτώσεις από την υπόθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο πολιτικό σύστημα;

Για όλους εμάς που προτιμήσαμε την αβεβαιότητα της πολιτικής από τη σιγουριά της επαγγελματικής καριέρας, η υπόθεση Siemens αφήνει μια πικρή γεύση χωρίς όμως να κλονίζει την επιλογή μας. Η πολιτική στη χώρα μας πρέπει να συνεχίσει να είναι ελκυστική ως πεδίο προσφοράς και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να απαξιωθεί από αφορισμούς του τύπου "όλοι το ίδιο είναι". Δεν ανησυχώ για την κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία, προβληματίζομαι όμως σοβαρά για τις αντοχές του πολιτικού συστήματος στην ισοπεδωτική κριτική.

Τελευταία ανανέωση ( 24.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνέντευξη στη ΝΕΤ 105,8 Εκτύπωση
04.07.08

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΣΧΟΙΝΑΣ, ευρωβουλευτής της ΝΔ:

« Περνάμε σε μια φάση μιας Κοινοτικής πολιτικής υγείας.»

Συνέντευξη στην εκπομπή « Ασκώ τα δικαιώματά μου» με τον Περικλή Βασιλόπουλο.

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Πριν γίνετε ευρωβουλευτής, ήσασταν για αρκετά χρόνια διευθυντής στο γραφείο του Κύπριου επιτρόπου- του προκατόχου της κ. Βασιλείου- του κ. Κυπριανού και από τότε είχε ξεκινήσει και αυτή η προετοιμαστική διαδικασία γι’ αυτή τη νέα πρόταση οδηγίας. Έτσι δεν είναι;»

Μ. ΣΧΟΙΝΑΣ: « Έτσι είναι και σας ευχαριστώ πολύ που ανήκετε στην κατηγορία των λίγων Ελλήνων, που θυμούνται πραγματικά τέτοιες λεπτομέρειες.»

Τελευταία ανανέωση ( 23.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς στο Δημοτικό ραδιόφωνο Πειραιά Εκτύπωση
24.06.08

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. Κου ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΣΧΟΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
 
 
 Προβάλει επιτακτικά σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση η ανάγκη για ένα κοινοτικό πλαίσιο αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης. Μόνο στη χώρα μας είχαμε πέρυσι 130.000 λαθρομετανάστες, τους οποίους έπρεπε να φροντίσουμε, να δούμε αν είναι αιτούντες άσυλο ή όχι, να τους παράσχουμε νομική και άλλη συνδρομή. Μ’ αυτό λοιπόν το νέο νομοθετικό πλαίσιο για πρώτη φορά σε όλη την Ευρώπη τίθεται ένα κοινοτικό πλαίσιο προσέγγισης της λαθρομετανάστευσης, μέσα από το οποίο τα κράτη – μέλη θα μπορούν να οργανώσουν καλύτερα τις υπηρεσίες που θα παρέχουν στη νόμιμη μετανάστευση.
 Η χώρα μας είναι πύλη λαθρομετανάστευσης στην Ευρώπη και παγκοσμίως και πρέπει επιτέλους ο έλληνας φορολογούμενος να αναλάβει, με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ευχέρεια να κατευθύνει τους πόρους του στη νόμιμη μετανάστευση.
 Αυτό που θέλω να κρατήσετε είναι ότι για πρώτη φορά έχουμε ένα συνεκτικό, επαρκές ευρωπαϊκό πλαίσιο αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, που θα μας επιτρέπει, ως σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, να αναλάβουμε το μεγάλο βάρος με επιτυχία.

Τελευταία ανανέωση ( 23.09.08 )
 
Μαργαρίτης Σχοινάς και Λούκα Κατσέλη στη συχνότητα του ALPHA 98,9 Εκτύπωση
18.06.08

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κυρία Κατσέλη, ποια είναι τα βασικά σημεία της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ και τι έρχονται να αντιμετωπίσουν και στο πεδίο των καταστροφών, αλλά και στο πεδίο των ελλείψεων της κυβερνητικής πολιτικής κατά τη δική σας οπτική;

Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Κοιτάξτε, μέχρι σήμερα η κυβερνητική πολιτική είναι τελείως ασυντόνιστη και γι' αυτό απολύτως αναποτελεσματική. Ιδρύθηκε ουσιαστικά αυτό το Ταμείο, υπέρ των πυροπαθών, έχει συγκεντρώσει και σας άκουσα που το είπατε 195 εκ. €, έχει ξοδέψει μόλις 30 εκατ. € και τα υπόλοιπα τα έχει δανείσει στο Ελληνικό Δημόσιο. Τα έχει τοποθετήσει σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος...

Τελευταία ανανέωση ( 23.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχή < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 Επόμ. > Τέλος >>

Αποτελέσματα 29 - 35 από 41
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
  Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής  
   
© 2024 Μαργαρίτης Σχοινάς - Ευρωβουλευτής
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla