Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
  Αρχική arrow Συνεντεύξεις
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 

Επικοινωνία

Email:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Βιβλίο

Φωτογραφίες & Βίντεο

Φωτογραφίες
Βίντεο

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1099456

Who's Online

Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Συνεντεύξεις
Συνέντευξη στην εφημερίδα "Ενημέρωση της Πελοποννήσου" Εκτύπωση
17.12.08

Συνέντευξη του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαργαρίτη Σχοινά στην Εφημερίδα "Ενημέρωση Πελοποννήσου".
Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008.

1. Από τον Οκτώβριο του 2007 είστε Ευρωβουλευτής, ο ένας χρόνος ήταν αρκετός ώστε να προσαρμοστείτε στο ρόλο σας;

Μπορεί να είμαι "νέος" στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όχι όμως και στα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Για 17 χρόνια εργαζόμουν ως μόνιμο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέσεις ευθύνης και χειρίστηκα πολλά θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής που ενδιέφεραν άμεσα τη χώρα μας. Η πολυετής εμπειρία μου στις Βρυξέλλες, συνέβαλε σημαντικά στην ομαλή προσαρμογή μου στο νέο ρόλο του Ευρωβουλευτή, στην αποτελεσματική αντιπροσώπευση των ελλήνων πολιτών αλλά και στην υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας μας από τη νέα μου θέση.


2. Τώρα που ζήσατε τη ζωή και το ρόλο του Ευρωβουλευτή θα επιδιώξετε να είστε εκ νέου Ευρωβουλευτής μετά τον Ιούνιο του 2009;

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι το μοναδικό από τα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα που εκλέγεται άμεσα από τους ευρωπαίους πολίτες. Ο ρόλος των Ευρωβουλευτών είναι να συμμετέχουν άμεσα στην διαδικασία λήψης αποφάσεων, να ασκούν έλεγχο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να αποφασίζουν με ποιόν τρόπο και πού θα δαπανηθούν τα χρήματα του Κοινοτικού προϋπολογισμού. Πιστεύω ότι η εμπειρία μου αλλά και η ολόψυχη δέσμευση μου στις παραπάνω συγκεκριμένες απαιτήσεις του αξιώματος του Ευρωβουλευτή θα εκτιμηθούν ανάλογα. Σε κάθε περίπτωση, είμαι στη διάθεση του κόμματος μου.


Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνέντευξη στο περιοδικό "Η Ευρώπη στη Ζωή μας" Εκτύπωση
12.12.08

Μηνιαία Επιθεώρηση του "Ευρωπαϊκού Γίγνεσθαι", Η Ευρώπη στη Zωή μας.
Τεύχος Δεκεμβρίου 2008.

Image1. Πώς βλέπετε το μέλλον της Ευρώπης μετά την πρόσφατη οικονομική κρίση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής; Ποιές ενέργειες έχουν γίνει από πλευρά της Κοινότητας ώστε η υπάρχουσα κρίση να μην επηρεάσει το ευρωπαϊκό οικονομικό σύστημα;

Οι συλλογικές άμυνες της Ευρωζώνης λειτουργούν προς το παρόν ικανοποιητικά, με το Ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα να έχει ευτυχώς αποφύγει τις αμερικανικές ακρότητες.

Με πρωτοβουλία της Γαλλικής Προεδρίας τα κράτη μέλη κινήθηκαν άμεσα και συλλογικά για την εγγύηση των καταθέσεων, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συντόνισε με επιτυχία τις ενέσεις ρευστότητας στην αγορά. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιοποίησε σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, συντονίζοντας τα εθνικά σχέδια έτσι ώστε να ακολουθούν συγκεκριμένες αρχές που διασφαλίζουν τα περιθώρια ευελιξίας που περιέχει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Τέλος, η Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνει μέτρα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και της ασφάλειας των αγορών.

Όσον αφορά την ελληνική οικονομία, αυτή αποδείχθηκε ανθεκτικότερη σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές. Δεν εφησυχάζουμε και συνεχίζουμε το έργο μας γιατί η οικονομική κρίση θα συνεχίσει να μας απασχολεί για αρκετό καιρό ακόμα.

Τελευταία ανανέωση ( 12.12.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς στον Ρ/Σ 102FM της Θεσσαλονίκης Εκτύπωση
09.12.08

ΔΗ: Κύριε Σχοινά καλημέρα.
- Μ.Σ: Καλημέρα και στους δυο. Χθες ήταν ένα πολύ ωραίο βράδυ εδώ στις Βρυξέλλες για τη Θεσσαλονίκη, για την ευρωπαϊκή Θεσσαλονίκη που πολλές φορές τη ζούμε καλύτερα στο εξωτερικό παρά όταν είμαστε εκεί. Ήταν μια πολύ πετυχημένη βραδιά . Παρουσιάσαμε αυτό το βιβλίο που αναφέρεται στις Θεσσαλονικιότικες ρίζες του Γάλλου Προέδρου σε ένα μεγάλο ακροατήριο ευρωπαϊκό και αισθάνθηκα πραγματικά πολύ περήφανος σαν Μακεδόνας ευρωβουλευτής , γιατί είχαμε μια ευκαιρία να μιλήσουμε για πράγματα που μας είναι πολύ οικεία σε ένα ακροατήριο που δεν τα ξέρει..

Τελευταία ανανέωση ( 09.12.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΣΧΟΙΝΑΣ- ΜΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ Ρ/Σ ALPHA 9.89 Εκτύπωση
14.11.08

Δημοσιογράφος: Έχουμε μαζί μας δυο νέους ανθρώπους, τους ευρωβουλευτές Μαργαρίτη Σχοινά και Κώστα Μποτόπουλο. Καλημέρα σας κύριοι.
Μ.Σ: Καλημέρα σας
Κ.ΜΠΟ: Καλημέρα σας
Δημοσιογράφος: Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας. Θα θέλαμε  τη δική σας εικόνα για το αν και κατά πόσο είναι δύσκολο να προβλέψουμε πόσο θα διαρκέσει η κρίση και πόσο θα διαρκέσουν οι συνέπειές της. Ας ξεκινήσουμε με τον κ. Σχοινά.
- Μ.Σ:  Καλημέρα κ. Σανταμούρη. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε πρόβλεψη για το βάθος της κρίσης είναι παρακινδυνευμένη. Ήδη νομίζω ότι βρισκόμαστε στο μέσο της καταιγίδας . Αυτό που εκτιμούσαμε ότι θα συμβεί, ότι ο αντίκτυπος δηλαδή αυτής της αμερικανικής, της αγγλοσαξωνικής κρίσης θα έρθει στην πραγματική οικονομία, άρχισε ήδη να συμβαίνει. Το ζητούμενο λοιπόν είναι να προσπαθήσουμε με τις συντονισμένες άμυνες μας στην ευρωζώνη αλλά και με το εθνικό σχέδιο αντίδρασης  στην κρίση, που είναι προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα, να περάσουμε το καράβι απέναντι. Κάθε καπετάνιος που βρίσκεται σε τέτοιες δύσκολες στιγμές , έχει την έγνοια να κρατήσει σταθερή την πορεία με τη σωστή οργάνωση. Πότε θα φτιάξει ο καιρός, θα το δούμε σε βάθος χρόνου.

Τελευταία ανανέωση ( 14.11.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
''Απαιτούνται ευρωπαϊκοί κανόνες ελέγχου και των αγορών'' Εκτύπωση
08.11.08

Συνέντευξη Μαργαρίτη Σχοινά
Εφημερίδα EXPRESS, Σάββατο 8 Nοεμβρίου 2008

1.Ποιος είναι ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη λήψη μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της κρίσης;

Χρειαζόμαστε κανόνες ελέγχου και εποπτείας  των αγορών οε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτοί οι κανόνες πρέπει να περιλαμβάνουν συστήματα συλλογικής εποπτείας, κανόνες για τους οργανισμούς, που αξιολογούν την πιστοληπτική ικανότητα των τραπεζών και κανόνες που έχουν να κάνουν και με τις αμοιβές των στελεχών του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Για όλα αυτά n Επιτροπή έχει αρχίσει τηv υποβολή προτάσεων και για την
έγκριση τους πρέπει να υπάρξει συναπόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου. Ο ρόλος μας συνίσταται στη συνδιαμόρφωση της σχετικής νομοθεσίας αλλά και στην ταχεία υιοθέτηση αυτών των μέτρων, που χρειαζόμαστε επειγόντως.

Τελευταία ανανέωση ( 10.11.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνέντευξη στον Τέρενς Κουίκ, ΝΕΤ 105.8 Εκτύπωση
05.11.08

Συνέντευξη Μαργαρίτη Σχοινά στο δημοσιογράφο Τέρενς Κουίκ, ΝΕΤ 105,8

-Δημοσιογράφος: Καλημερίζω τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαργαρίτη Σχοινά. Καλημέρα κ. Σχοινά.
Μ.Σ :Καλημέρα κ. Κουίκ.
Δημοσιογράφος: Προηγουμένως, μιλώντας με τον κ. Μποτόπουλο διαπίστωσα , σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ότι υπάρχει μια ευφορία στην ελληνική ομάδα των ευρωβουλευτών αν μη τι άλλο της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το αμερικανικό εκλογικό αποτέλεσμα . Συμφωνείτε με αυτή τη διαπίστωση;
- Μ.Σ :Δεν χωράει καμία αμφιβολία κ. Κουίκ ότι περιμένουμε σε αυτή τη νέα εποχή που ανοίγει σήμερα στην Αμερική να δούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες σαν ένα φίλο και εταίρο της Ευρώπης όχι σαν έναν ανταγωνιστή, ούτε σαν ένα εξαγωγέα προβλημάτων όπως ήταν η κατάσταση τα τελευταία οχτώ χρόνια τουλάχιστον. Με αυτήν την έννοια λοιπόν, όλοι εδώ μοιραζόμαστε την ελπίδα για μια Αμερική πιο υπεύθυνη, πιο φιλική, πιο εταιρική με την Ευρώπη.

Τελευταία ανανέωση ( 08.11.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνέντευξη στην ''ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ'' της Λάρισας Εκτύπωση
02.11.08

Εφημερίδα ''ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ'' της Λάρισας
Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

*Απ' ότι διαπιστώνω το προεκλογικό σκηνικό στις Βρυξέλλες, αν και απέχουμε λίγους μήνες από τις εκλογές είναι υποτονικό. Γιατί;

-Η συζήτηση πράγματι για τις ευρωεκλογές μέχρι τώρα γίνεται σε ένα πλαίσιο απογοητευτικό. Αρκεί να σας πω ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη χώρα μας, ο κ. Γ. Παπανδρέου μίλησε καταρχήν για «χαλαρή ψήφο», εν συνεχεία για «δημοψήφισμα» και αύριο ποιος ξέρει τι. Το ενδιαφέρον των πολιτικών αναλυτών εξαντλείται στην ονοματολογία. Δεν έχουν αναδειχθεί ακόμη οι ευρωεκλογές ως μια πρωτογενής μορφή πολιτικής έκφρασης. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει στην αρχή του 2009 και θα έχει ένα μίγμα ισχυρής εσωτερικής επικαιρότητας και λίγη ευρωπαϊκή. Τα κόμματα πρέπει να συνδυάσουν τα εθνικά θέματα μέσα από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά πλαίσια. Όταν ο κόσμος ανησυχεί για την οικονομική κρίση, πρέπει τα κόμματα να αναδείξουν τι έκανε η ευρωζώνη για τους 'Έλληνες καταθέτες και αποταμιευτές. 'Όταν στην Ελλάδα συζητείται το πρόβλημα της μετανάστευσης πρέπει τα κόμματα να ενημερώσουν τους πολίτες για τη στάση που κράτησαν στο ευρωκοινοβούλιο. Μπορούμε να παντρέψουμε τα εθνικά ζητήματα με τα ευρωπαϊκά.


Τελευταία ανανέωση ( 02.11.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχή < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 Επόμ. > Τέλος >>

Αποτελέσματα 15 - 21 από 41
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
  Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής  
   
© 2024 Μαργαρίτης Σχοινάς - Ευρωβουλευτής
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla