Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
  Αρχική arrow Συνεντεύξεις
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 

Επικοινωνία

Email:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Βιβλίο

Φωτογραφίες & Βίντεο

Φωτογραφίες
Βίντεο

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1099519

Who's Online

Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Συνεντεύξεις
Δήλωση του Μαργαρίτη Σχοινά για τον κοινοτικό προϋπολογισμό στην "Ελευθεροτυπία" Εκτύπωση
11.05.09

Αφιέρωμα στον Κοινοτικό Προϋπολογισμό
Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, 10 Μαϊου 2009

Δήλωση του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαργαρίτη Σχοινά


"Ο κοινοτικός προϋπολογισμός αντιπροσωπεύει σήμερα λίγο λιγότερο από το 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΕ, ποσό που με δυσκολία καλύπτει την επαρκή χρηματοδότηση τόσο των πολιτικών της Ένωσης όσο και την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών (π.χ. παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση). H ΕΕ των "27" ξοδεύει περίπου το ίδιο που δαπανούσε η ΕΕ των "15".

Είναι χρέος μας να διεκδικήσουμε επιθετικά στη συζήτηση που έχει ήδη ανοίξει για την αναθεώρηση του προϋπολογισμού για μετά το 2013 μια πιο φιλόδοξη στρατηγική, με όραμα και προβολές στο μέλλον. Υποστηρίζουμε τη συγκέντρωση των πόρων της ΕΕ σε πολιτικές με σαφή ευρωπαϊκή προτιθέμενη αξία που αυξάνουν την αλληλεγγύη και ενισχύουν τη συνοχή μεταξύ των Κρατών-Μελών. Η στήριξη των ασθενεστέρων, το μέλλον της γεωργίας και η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης θα απαιτήσουν επιπρόσθετους κοινοτικούς πόρους στην περίοδο 2013-2020. Η χρηματοδότηση νέων προτεραιοτήτων απαιτεί νέους πόρους".

 
Συνέντευξη στον Ρ/Σ ΝΕΤ 105.8 Εκτύπωση
27.04.09

Συνέντευξη στον Περικλή Βασιλόπουλο

- ΔΗΜ: Έχουμε μαζί μας τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαργαρίτη Σχοινά. Καλημέρα
Μ.Σ: Καλημέρα κ. Βασιλόπουλε.
ΔΗΜ: Αυτή η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έχει πάρα πολλά ζητήματα. Ίσως όχι από αυτά που θα λέγαμε κεντρικής πολιτικής σημασίας, αλλά αφορούν ενεργειακά πακέτα, καθημερινότητα, περιαγωγή..
Μ.Σ: Ναι, το Κοινοβούλιο σε αυτή την Ολομέλεια έκανε μια προσπάθεια, πολύ έξυπνη κατά τη γνώμη μου, να συνδέσει την ημερήσια διάταξη των θεμάτων που θα ασχοληθεί με τις ευρωεκλογές . Γιατί όλα αυτά τα θέματα τα οποία αναφέρατε και τα οποία είδαμε αυτή τη βδομάδα εδώ είναι θέματα που είναι άμεσα συνδεδεμένα με την καθημερινότητα του πολίτη. Μιλάμε για την ενέργεια, μιλάμε για τα τέλη περιαγωγής της κινητής τηλεφωνίας , για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων και δεν πρέπει να υποτιμήσουμε και ‘ένα άλλο μεγάλο πακέτο μέτρων , το οποίο θα υιοθετηθεί σε λίγες ώρες σήμερα, που θα είναι η πρώτη συνεκτική δέσμη ευρωπαϊκής νομοθεσίας που θα θωρακίσει την ευρωπαϊκή οικονομία έτσι ώστε να μην υποφέρει ποτέ ξανά στο μέλλον από αυτές τις καταστάσεις του άναρχου αγγλοσαξονικού μοντέλου που επιμόλυνε την ευρωπαϊκή οικονομία.

Τελευταία ανανέωση ( 27.04.09 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνέντευξη εφημερίδα "Επίκαιρα" Ημαθίας Εκτύπωση
05.04.09

Εφημερίδα "Επίκαιρα" Ημαθίας, 05.04.09

Σε λίγους μήνες συμπληρώνετε μια θητεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως Βουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της Νέας Δημοκρατίας. Πέρα από την πολιτική χροιά αυτής της πενταετίας, θα ήθελα να μου επισημάνετε απ’ την προσωπική σας οπτική γωνία, τι αντιμετωπίσατε ως Ευρωβουλευτής πλέον, τι σας φάνηκε παράξενο, τι αντιμετωπίσατε και τι εχέγγυα σας έδωσε η πενταετία αυτή για να διεκδικήσετε εκ νέου μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο.


Μαργαρίτης Σχοινάς: Είναι γνωστό ότι έχω αφιερώσει είκοσι χρόνια απ’ τη ζωή μου στην Ευρώπη, εργαζόμενος πρώτα επαγγελματικά και μετά ως Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Μ’ αυτήν την έννοια η Ευρώπη για μένα είναι μια συναρπαστική περιπέτεια την οποία υπηρετώ με συνέπεια. Λίγο μ’ ενδιαφέρει το μετερίζι από το οποίο το κάνω, αυτό που μ’ ενδιαφέρει είναι να μπορώ να είμαι χρήσιμος, να μπορώ να βρίσκω φίλους για τη χώρα μου, να υπερασπίζω τα συμφέροντά μας και να αμύνομαι τις όποιες επιθέσεις δεχόμαστε. Πιστεύω πως έχω δουλέψει με αυταπάρνηση και πολύ κέφι ως Μακεδόνας Ευρωβουλευτής και έχω τη φιλοδοξία να συνεχίσω να προσφέρω στον τομέα των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, αλλά δεν θέλω σε καμία περίπτωση να προεξοφλήσω τις αποφάσεις που θα πάρει το κόμμα και ο Πρόεδρος ο οποίος ήδη με τίμησε με την απόφασή του να με συμπεριλάβει στο Ευρωψηφοδέλτιο πριν πέντε χρόνια.
 
Τελευταία ανανέωση ( 08.05.09 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνέντευξη στην εφημερίδα "Πελοπόννησος" Εκτύπωση
01.04.09

Συνέντευξη στην εφημερίδα "Πελοπόννησος"

Βιώνουν οι Ευρωπαίοι εταίροι την οικονομική κρίση με την ίδια ένταση που τη βιώνουν οι Έλληνες;

Η κρίση είναι παγκόσμια και είναι βαθιά. Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να μην έχει αισθανθεί τις συνέπειες. Μάλιστα θα έλεγα ότι στην Ευρώπη πολλές χώρες βιώνουν τα αποτελέσματα αυτής της κρίσης περισσότερο από ότι η Ελλάδα: η χρεωκοπία της Ισλανδίας, η έκρηξη της οικιστικής "φούσκας" στην Ισπανία, οι μαζικές απολύσεις στις αγγλικές και γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και οι συνεχιζόμενες απεργίες στη Γαλλία το αποδεικνύουν. Εμείς εδώ κλονιζόμαστε αλλά αντέχουμε. Οι συλλογικές άμυνες της Ευρωζώνης στη δική μας περίπτωση λειτουργούν σωστά και το εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, σε συνδυασμό με παρόμοιες ευρωπαϊκές δράσεις βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Θα πρέπει βέβαια να δούμε την εξέλιξη της κρίσης μετά το καλοκαίρι, όταν θα έχουμε την πλήρη εικόνα των μεγεθών του τουρισμού, ενός εξαιρετικά κρίσιμου για τη χώρα μας παράγοντα.

Αισθάνεστε ότι το ερχόμενο Καλοκαίρι οι πολίτες θα ψηφίσουν για Ευρωεκλογές ή για το Ελληνικό Κοινοβούλιο;

Ελπίζω ειλικρινά ότι στις 7 Ιουνίου θα ψηφίσουμε για το πάντρεμα της Ευρωπαϊκής πολιτικής με τα προβλήματα της καθημερινότητας του Έλληνα πολίτη. Δε συμφωνώ ότι το ένα αποκλείει το άλλο, αντίθετα πιστεύω ότι τα πολιτικά διακυβεύματα της επόμενης πενταετίας στην Ευρώπη έχουν ευθεία διασύνδεση με την εθνική πολιτική. Αναφέρομαι στο μέλλον των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων και της Κοινοτικής Πολιτικής Γεωργίας για μετά το 2013, για την Ευρωπαϊκή απάντηση στην οικονομική κρίση και για την διευθέτηση των εκκρεμών εθνικών μας θεμάτων (Σκόπια, Κυπριακό, Ευρω-τουρκικές σχέσεις) στο ευρω-κοινοτικό πλαίσιο. Δεν ξεχνώ και θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας, καταναλωτών, διατροφικής ασφάλειας για τα οποία η Ε.Ε. έχει λύσεις.

Τελευταία ανανέωση ( 01.04.09 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνέντευξη στην εφημερίδα "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ" Εκτύπωση
23.03.09

Εφημερίδα "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ"
Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

1.  Η Ε.Ε για τους συνειδητοποιημένους πολίτες δεν είναι παρά ένας συνεταιρισμός κρατών που πρέπει να προνοεί και να σχεδιάζει για το κοινό μέλλον. Τίποτα παραπάνω. Σε ότι αφορά την οικονομική κρίση η Ε.Ε. αποδείχθηκε ανεπαρκής αφήνοντας ανεξέλεγκτη τη χρηματιστική παραοικονομία. Εκεί στις Βρυξέλλες υπάρχει κάποιος προβληματισμός ή σφυρίζετε αδιάφορα;

Σφυρίζουμε όντως, αλλά με τη σφυρίχτρα του γυμναστή, του προπονητή αν προτιμάτε, σε ένα τοπίο που θυμίζει σχολείο με τους μαθητές να προσπαθούν να στοιχηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα. Η πρωτοφανής διεθνής κρίση μας έδωσε μαθήματα αλλά και ευθύνες για την όσο το δυνατόν πιο συντεταγμένη έξοδο από την κρίση, την αναδιάταξη των κοινών μας δυνάμεων, την αμυντική θωράκιση απέναντι τόσο στην επιδείνωση της κρίσης όσο και στην επανεκδήλωσή της.
Υπάρχει ένας χουλιγκανισμός στην απόδοση ευθυνών. Η Ε.Ε. δεν είναι μέρος του προβλήματος, ούτε η ρίζα του κακού. Είναι ο πιο καίριος συντελεστής της λύσης, καθώς η Ευρώπη διαθέτει -πρώτη αυτή- την πρόθεση να διασφαλίσει τη συλλογική της άμυνα, να διασώσει θέσεις απασχόλησης και να προωθήσει δομές βιώσιμης ανάπτυξης.
Είναι εύκολο από την κερκίδα να χρεώνουμε σε παίκτες και προπονητή τις ευθύνες. Αλλά εμείς, όλοι μας, είμαστε στο προαύλιο με έναν αυστηρό προπονητή, που εμπνέεται από τον διεθνή ανταγωνισμό και ναι, σφυρίζει-όχι όμως από αδιαφορία- αλλά για να τρέξουμε ταχύτερα.


Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνέντευξη Μαργαρίτη Σχοινά για την οικονομική κρίση. Εκτύπωση
16.03.09

Εφημερίδα Ελευθερία της Καλαμάτας
Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

1) Ποιες είναι οι κύριες αιτίες που προκάλεσαν τη διεθνή οικονομική κρίση;

Η διάγνωση του προβλήματος είναι απλή: ενώ οι Νεοϋορκέζοι χρηματιστές περνούσαν μια πολυτελή ζωή με παχυλά μπόνους, οι αμερικανικές τράπεζες δάνειζαν ανεξέλεγκτα (μέχρι και 32 εικονικά δολάρια για 1 δολάριο πραγματικής κατάθεσης) χωρίς να εξασφαλίζουν τις απαραίτητες εγγυήσεις αποπληρωμής.

Σαν να μην έφτανε αυτό, "πακετάριζαν" και προωθούσαν αυτές τις επισφαλείς απαιτήσεις ως ελκυστικά χρηματοπιστωτικά προϊόντα σε ένα σύστημα που λειτουργούσε χωρίς κανόνες, χωρίς εποπτεία, χωρίς δημοκρατικό έλεγχο. Ήταν θέμα χρόνου το εκκεντρικό αμερικανικό πιστωτικό σύστημα να επιμολύνει με τα "τοξικά" αυτά προϊόντα την παγκόσμια, δυστυχώς και την ευρωπαϊκή οικονομία.

Τελευταία ανανέωση ( 16.03.09 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς στο EuroparlTV. Εκτύπωση
09.03.09

ImageΟ Μαργαρίτης Σχοινάς με συναδέλφους ευρωβουλευτές απαντά σε ερωτήσεις Ευρωπαίων πολιτών, στο κανάλι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EuroparlTV).

Μπορείτε να δείτε το βίντεο ακολουθώντας το link:

http://www.europarltv.europa.eu/yourVoice.aspx?action=ViewVideo&PackageId=1cd89143-ca46-46a1-9e0f-3578d990b482
 (Μπορείτε να δείτε τον Μαργαρίτη Σχοινά στα 07:30' του βίντεο)

Τελευταία ανανέωση ( 13.03.09 )
 
<< Αρχή < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 Επόμ. > Τέλος >>

Αποτελέσματα 1 - 7 από 41
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
  Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής  
   
© 2024 Μαργαρίτης Σχοινάς - Ευρωβουλευτής
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla