Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
  Αρχική arrow Δελτία Τύπου
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 

Επικοινωνία

Email:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Βιβλίο

Φωτογραφίες & Βίντεο

Φωτογραφίες
Βίντεο

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1099378

Who's Online

Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Δελτία Τύπου
" H πολιτική της Ελλάδας για ανταγωνιστικά λιμάνια στη Θεσσαλονίκη και στον Πειραιά δικαιώνεται" Εκτύπωση
04.09.08

Ναυάγησε η απόπειρα καταγγελίας της ελληνικής πολιτικής για τα λιμάνια από ευρωβουλευτές της Αριστεράς

Μαργαρίτης Σχοινάς: " H πολιτική της Ελλάδας για ανταγωνιστικά λιμάνια  στη Θεσσαλονίκη και στον Πειραιά δικαιώνεται"

ImageMε μπαράζ τροπολογιών, που κατέθεσαν από κοινού ευρωβουλευτές της Αριστεράς  (Γ. Tούσσας, P Guerreiro, Δ. Παπαδημούλης) προσπάθησαν να καταγγείλουν την ελληνική πολιτική για τα λιμάνια στα πλαίσια της Έκθεσης Ortuondo Larrea για την Ευρωπαϊκή Λιμενική Πολιτική που συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία απέρριψε σήμερα όλες τις τροπολογίες των ευρωβουλευτών της Αριστεράς δικαιώνοντας την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης για ανταγωνιστικά λιμάνια όπως αυτή αντανακλάται στους επιτυχημένους διεθνείς διαγωνισμούς για τη διαχείριση τμημάτων  των λιμανιών της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά. H ελληνική πολιτική, ακολουθώντας το επιτυχημένο και δοκιμασμένο μοντέλο παραχώρησης μέρους της εμπορικής δραστηριότητας λιμένων σε τρίτους παρόχους, που εδώ και καιρό έχουν υιοθετήσει μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, αποδεικνύεται ότι συμβαδίζει με τις αρχές και τις αξίες της ευρωπαϊκής πολιτικής στο θέμα που απώτερο στόχο έχουν την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των λιμανιών αλλά και τη σημαντική τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας στις τοπικές κοινωνίες.

Τελευταία ανανέωση ( 23.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η ΕΕ εξετάζει την κατοχύρωση Ονομασίας της Πράσινης Ελιάς Χαλκιδικής ως ΠΟΠ Εκτύπωση
28.08.08

Η Επίτροπος Γεωργίας δεσμεύεται να ολοκληρώσει σύντομα την εξέταση του αιτήματος για την καταχώρηση της Πράσινης Ελιάς Χαλκιδικής ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ)

Μαργαρίτης Σχοινάς: "Αναμένουμε και δικαιούμαστε την έγκριση"


ImageΗ Επίτροπος αρμόδια για τη Γεωργία κα Μάριαν Φίσερ Μπόουλ σε γραπτή της απάντηση προς τον Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μαργαρίτη Σχοινά, δεσμεύεται να ολοκληρώσει σύντομα τη διαδικασία εξέτασης του αιτήματος για την καταχώρηση της Πράσινης Ελιάς Χαλκιδικής ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ).

Ο Χαλκιδικιώτης Ευρωβουλευτής της ΝΔ είχε πρόσφατα επισημάνει την αδικαιολόγητη διετή καθυστέρηση των υπηρεσιών της Επιτροπής και είχε υποστηρίξει το άρτιο του αιτήματος και τα ειδικά χαρακτηριστικά του προϊόντος που δικαιολογούν την προστασία του ως ΠΟΠ σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία Κανονισμός (ΕΚ) 510/2006. Σημειώνεται ότι η καθυστέρηση της διαδικασίας στις Βρυξέλλες προκαλεί ζημιά στους παραγωγούς και επηρεάζει την ολοκλήρωση άλλων συνδεδεμένων με το αίτημα δράσεων (ο φάκελος του αιτήματος αποτελεί έργο χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα LEADER+).

Τελευταία ανανέωση ( 23.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς στην Καβάλα Εκτύπωση
31.07.08

ImageΟ ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαργαρίτης Σχοινάς, θα κηρύξει αύριο Παρασκευή 1 Αυγούστου και ώρα 22:00 την επίσημη έναρξη του Περιφερειακού Συνεδρίου Καβάλας που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδας στο Ξενοδοχείο «Φιλοξενία» Καβάλας.

Τελευταία ανανέωση ( 23.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
«Αύξηση του αριθμού των Ελλήνων μελισσοκόμων για την περίοδο 2004-2007» Εκτύπωση
22.07.08

«Ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το βαθμό αφομοίωσης των Κοινοτικών δράσεων από την Ελλάδα στον τομέα της μελισσοκομίας»


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει την ικανοποίησή της για το βαθμό αφομοίωσης των Κοινοτικών δράσεων από την Ελλάδα στον τομέα της μελισσοκομίας που συνετέλεσε στην αύξηση των κυψελών κατά 5,7% από 1.388.000 κυψέλες σε 1.467.690 και στην παράλληλη αύξηση του αριθμού των μελισσοκόμων για την περίοδο 2004-2007. Αυτό προκύπτει από την απάντηση της κας Fischer Boel, αρμόδιας Επιτρόπου για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαργαρίτη Σχοινά.

Η Επίτροπος στην απάντησή της, αφενός τονίζει τη σημασία που κατέχει ο κλάδος της μελισσοκομίας για την αγροτική ανάπτυξη και την οικονομική δραστηριότητα των κρατών μελών, καθώς και τη συμβολή του συγκεκριμένου τομέα στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας του συστήματος, και, αφετέρου, σημειώνει ότι ο συγκεκριμένος κλάδος αντιμετωπίζει ορισμένες δυσκολίες που εμποδίζουν την περαιτέρω ανάπτυξη του. Συγκεκριμένα, ο κλάδος χαρακτηρίζεται από ποικιλία όρων παραγωγής και αποδόσεων καθώς επίσης και από τη διασπορά και την ετερογένεια των οικονομικών παραγόντων τόσο σε επίπεδο παραγωγής όσο και σε επίπεδο εμπορίας.

Τελευταία ανανέωση ( 23.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Σύστημα αδειοδότησης φορτηγών στην Ελλάδα Εκτύπωση
15.07.08

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: "Μόνη η Ελλάδα από τα 27 κράτη μέλη της Ε.Ε. διατηρεί ακόμα σύστημα αδειοδότησης επαγγελματικών φορτηγών δημόσιας χρήσης εθνικών μεταφορών".

Μαργαρίτης Σχοινάς:«Να προβληματιστούμε για το μέλλον»

Σύστημα αδειοδότησης με βάση ποσόστωση οχημάτων ή επιχειρήσεων στον τομέα των εθνικών μεταφορών, υφίσταται αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Επιτρόπου κ. Antonio Tajani, Αντιπροέδρου της Επιτροπής και αρμόδιου για τις Μεταφορές, σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαργαρίτη Σχοινά.

Τελευταία ανανέωση ( 23.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Γεύμα σε δημοσιογράφους των ΜΜΕ Θεσσαλονίκης Εκτύπωση
11.07.08

ImageΓεύμα σε δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης παρέθεσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς λίγο πριν την έναρξη των θερινών διακοπών τους. Στο γεύμα παρευρέθηκε και ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου κ. Μάρκος Κυπριανού ο οποίος το ίδιο διάστημα πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Κυπριανού και ο κ. Σχοινάς είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν την εποχή της συνεργασίας τους στις Βρυξέλλες όταν ο πρώτος ήταν Επίτροπος και ο δεύτερος Διευθυντής του Γραφείου του.

Τελευταία ανανέωση ( 23.09.08 )
 
''Πολιτική Ανταγωνισμού εναντίoν των καρτέλ πετρελαίου'' Εκτύπωση
08.07.08

Μαργαρίτης Σχοινάς: "Γιατί η Επιτροπή δεν χρησιμοποιεί την πολιτική του ανταγωνισμού εναντίον των καρτέλ του πετρελαίου;"

Το θέμα του ρόλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον έλεγχο των καρτέλ του πετρελαίου εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έθεσε με παρέμβασή του κατά την έναρξη της Συνόδου της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις αποκλειστικές αρμοδιότητες που διαθέτει η Επιτροπή στην πολιτική του ανταγωνισμού, γεγονός που ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο το αίτημα για την ανάληψη σχετικής δράσης, τόσο εντός όσο και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς συγκεκριμένα τόνισε:

Τελευταία ανανέωση ( 23.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχή < Προηγ. 11 12 13 14 15 16 17 Επόμ. > Τέλος >>

Αποτελέσματα 71 - 77 από 115
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
  Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής  
   
© 2024 Μαργαρίτης Σχοινάς - Ευρωβουλευτής
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla