Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
  Αρχική arrow Δελτία Τύπου
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 

Επικοινωνία

Email:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Βιβλίο

Φωτογραφίες & Βίντεο

Φωτογραφίες
Βίντεο

Στατιστικά

Επισκέπτες: 1099419

Who's Online

Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
Δελτία Τύπου
Άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα Εκτύπωση
11.03.08

Μαργαρίτης Σχοινάς: "Σ΄ένα μήνα το αργότερο η πρόταση της Επιτροπής για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα"

Σε παρέμβαση του στην Ολομέλεια του Σώματος ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμών Μαργαρίτης Σχοινάς, ζήτησε με επιμονή να παρουσιαστεί ταχύτατα η πρόταση της Επιτροπής για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα σε συνέχεια του σχετικού αιτήματος που έχει υποβάλει η ελληνική κυβέρνηση.

Η χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια αφορούσε την οριστική έγκριση ποσού 162 εκατ. Ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση των ζημιών από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Μεγάλη Βρετανία τον περασμένο Ιούνιο και Ιούλιο. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη Μεγάλη Βρετανία σ΄ένα διάστημα μόλις 7-8 μηνών αποτελεί χρόνο-ρεκόρ για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ε.Ε.

Τελευταία ανανέωση ( 24.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Διακριτική μεταχείριση των Ελλήνων φιλάθλων από την Τσέλσι Εκτύπωση
02.03.08

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βρυξέλλες, 3 Μαρτίου 2008

Στην Κομισιόν το θέμα της διακριτικής μεταχείρισης των Ελλήνων φιλάθλων από την Τσέλσι ενόψει του αγώνα της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό

Μαργαρίτης Σχοινάς: "Πρόκειται για χαώδη διαδικασία και κατάφορη παραβίαση του Κοινοτικού Δικαίου"

  Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατήγγειλε σήμερα τις αθέμιτες πρακτικές διάκρισης κατά των ελλήνων φιλάθλων από την Τσέλσι ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαργαρίτης Σχοινάς, ενόψει του αγώνα της Τετάρτης στο Λονδίνο με τον Ολυμπιακό για το Τσάμπιονς Λίγκ.

Συγκεκριμένα ο Μαργαρίτης Σχοινάς σε γραπτή του κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους αρμόδιους Επιτρόπους (συνημμένα) πληροφορεί την Κομισιόν για τις απαράδεκτες τακτικές της διοργανώτριας ομάδας, η οποία αφού επέτρεψε σε μεγάλο αριθμό ελλήνων φιλάθλων καλόπιστα να πιστέψουν ότι μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια από την ιστοσελίδα της ομάδας χωρίς προϋποθέσεις, σε μεταγενέστερο χρόνο προέβη σε ακυρώσεις των σχετικών παραγγελιών και σε de facto απαγόρευση μεμονωμένων ελλήνων φιλάθλων να παρακολουθήσουν το παιχνίδι. Οι ανεπίτρεπτες αυτές πρακτικές αφορούσαν όχι μόνο κατόχους ελληνικών διαβατηρίων αλλά και πολίτες ελληνικής καταγωγής, ακόμα και εγγεγραμμένα μέλη των συνδέσμων φίλων της Τσέλσι με επίθετα που έμοιαζαν με ελληνικά!

Τελευταία ανανέωση ( 23.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ε.Ε: Τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά στο σωστό δρόμο Εκτύπωση
25.02.08

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρυξέλλες 25 Φεβρουαρίου 2008

Ευρ. Επιτροπή: "Θετικά τα αποτελέσματα της παραχώρησης μέρους της εμπορικής δραστηριότητας λιμένων σε τρίτους παρόχους"
Μαργαρίτης Σχοινάς: "Tα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά ακολουθούν το επιτυχημένο μοντέλο
των μεγαλύτερων λιμανιών των χώρων της E.E."


Η παραχώρηση τμήματος των εμπορικών δραστηριοτήτων σε τρίτους παρόχους υπηρεσιών μπορεί να αυξήσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα συνολικά, αφού μειώνει τους φραγμούς εισόδου και τονώνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των λιμένων. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου κ. Jacques Barrot, σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαργαρίτη Σχοινά.

Συγκεκριμένα, ο Επίτροπος αναφέρει ότι η διεξαγωγή διαγωνισμών παραχώρησης εμπορικών δραστηριοτήτων λιμένων σε τρίτους αποτελεί συνηθισμένη πρακτική που έχει ακολουθήσει η πλειονότητα των σημαντικότερων ηπειρωτικών λιμανιών της Ε.Ε. σε πόλεις όπως είναι η Βαρκελώνη, το Άμστερνταμ, η Αμβέρσα, το Ρότερνταμ, η Βρέμη, η Χάβρη, το Αλχεθίρας και το Σίνες.

Τελευταία ανανέωση ( 24.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ψηφίστηκε ομόφωνα η Έκθεση Γνωμοδότησης για το πρόγραμμα GALILEO Εκτύπωση
23.01.08

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βρυξέλλες, 24 Ιανουαρίου 2008.

Image Προς μία "Ευρώπη των Δορυφόρων": Η Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε ομόφωνα την Έκθεση Γνωμοδότησης του Μαργαρίτη Σχοινά για το πρόγραμμα Gallileo

 Στην τελική ευθεία έγκρισης μπήκε η υιοθέτηση του προγράμματος Gallileo μετά την χθεσινή ομόφωνη ψήφιση της έκθεσης γνωμοδότησης του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαργαρίτη Σχοινά από τους Ευρωβουλευτές όλων των παρατάξεων της Επιτροπής Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ενημερωτικά αναφέρεται ότι το πρόγραμμα Galileo είναι το Ευρωπαϊκό σύστημα δορυφορικού εντοπισμού θέσεως που επιτρέπει πλήθος εφαρμογών μεταξύ άλλων, στις μεταφορές, τις τηλεπικοινωνίες, τη γεωργία, την πυροπροστασία και τις κοινωνικές υπηρεσίες, όπως βοήθεια στα άτομα με αναπηρία και στους ηλικιωμένους. Το πρόγραμμα Galileo είναι γνωστό επίσης και ως "το Ευρωπαϊκό GPS".

Τελευταία ανανέωση ( 24.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Δυνατότητα άμεσης χρηματοδότησης των ΟΤΑ από την ΕΕ Εκτύπωση
21.01.08


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βρυξέλλες 21 Ιανουαρίου 2008

Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης:
Πολλές οι δυνατότητες χρηματοδότησης απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Οι τοπικές αρχές έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν απευθείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αίτηση χρηματοδότησης με τη μορφή επιδοτήσεων, στο πλαίσιο κοινοτικών προγραμμάτων που καλύπτουν πολλές ευρωπαϊκές πολιτικές. Αυτό προκύπτει από την απάντηση της Επιτρόπου Ντανούτα Χούμπνερ σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαργαρίτη Σχοινά.

Το κατά πόσο οι προτάσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι επιλέξιμες για χρηματοδότηση εξαρτάται μόνο από το σκεπτικό και τους στόχους που προβλέπονται σε κάθε πρόσκληση υποβολής προτάσεων που δημοσιεύει η Επιτροπή. Η αξιολόγηση των προτάσεων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνεται απευθείας από την Επιτροπή, χωρίς τη μεσολάβηση της εθνικής κεντρικής διοίκησης, ενώ το ποσό της επιδότησης καλύπτει τμήμα τού συνολικού ποσού (συγχρηματοδότηση). Όλες οι δυνατότητες για άμεσες επιδοτήσεις προγραμματίζονται κάθε χρόνο και δημοσιεύονται συνήθως πριν από την 31η Μαρτίου. Αυτό επιτρέπει στους αιρετούς των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης να γνωρίζουν εκ των προτέρων τους γενικούς στόχους και τους τομείς πολιτικής τους οποίους η Επιτροπή προτίθεται να χρηματοδοτήσει, και συνεπώς να προγραμματίζουν τις δράσεις τους ανάλογα.

Τελευταία ανανέωση ( 23.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός της Ε.Ε. για το 2008 Εκτύπωση
10.12.07

ImageΗ Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε σήμερα Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007, σε δεύτερη ανάγνωση και με μεγάλη πλειοψηφία τον Προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2008. Το συνολικό επίπεδο πληρωμών ανέρχεται σε 120,346 δις Ευρώ, ποσό που αγγίζει το 0,96% του Κοινοτικού ΑΕΠ.

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαργαρίτης Σχοινάς, μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εισηγητής της ίδιας Επιτροπής για το πρόγραμμα Galileo, στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Σώματος υπογράμμισε:

"Πρώτον, ο Προϋπολογισμός για το 2008 αποδεικνύει πανηγυρικά την ικανότητα της Ε.Ε. να δίνει λύσεις σε σύνθετα προβλήματα. Χάρη στην κοινοτική μέθοδο λύθηκε οριστικά το πρόβλημα της χρηματοδότησης του προγράμματος Galileo που αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές τεχνολογικές προκλήσεις του μέλλοντος. Είναι ώρα η Ευρώπη να μετατραπεί σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων αντί να παρακολουθεί με απάθεια την κυριαρχία του αμερικανικού GPS στις τηλεπικοινωνίες. Δεύτερον, ο περιορισμός των κοινοτικών δαπανών σε ποσοστό λιγότερο του 1% του ΑΕΠ των χωρών της Ένωσης, πρέπει να μας προβληματίσει σοβαρά μιας και ξοδεύουμε στην Ευρώπη των 27 περίπου το ίδιο ποσοστό που ξοδεύαμε και στην Ευρώπη των 15. Το αντίστοιχο ποσοστό στις ΗΠΑ ανέρχεται στο 20% του αμερικάνικου ΑΕΠ. Μια όλο και πιο φιλόδοξη Ευρώπη, χρειάζεται όλο και περισσότερους πόρους. Τρίτον, χαιρετίζω την οριστική έγκριση όλων των τροπολογιών ελληνικού ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα εκείνων που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών των καταστροφικών πυρκαγιών του καλοκαιριού. Πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη της κοινοτικής αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, που οι Έλληνες πολίτες θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα".

Ο Προϋπολογισμός της Ε.Ε. για το 2008 ενσωματώνει τις παρακάτω σημαντικές επιτυχίες που προέκυψαν μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ του Συμβουλίου Υπουργών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

· Την αποκλειστικά κοινοτική χρηματοδότηση του προγράμματος Galileo με 3,4 δις Ευρώ για την περίοδο 2008-2013, ποσό που εξασφάλισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο Υπουργών.


Τελευταία ανανέωση ( 24.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Στρογγυλή Τράπεζα για το μέλλον του Κοινοτικού Προϋπολογισμού Εκτύπωση
28.11.07

Ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμμετείχε σε συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης που διοργάνωσε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με τη συμμετοχή της κας Dalia Grybauskaité, Επιτρόπου αρμόδιας για τον Προϋπολογισμό και τον Δημοσιονομικό Προγραμματισμό, του κ. Γιώργου Αλογοσκούφη, Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, του κ. Χρήστου Φώλια, Υπουργού Ανάπτυξης, της κας Έλσας Παπαδημητρίου, Προέδρου της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, του κ. Χρήστου Παπουτσή, τ. Επιτρόπου και των Προέδρων του ΣΕΒ, της ΓΣΕΕ και της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Η εν λόγω συνάντηση είχε τίτλο "Η Μεταρρύθμιση του προϋπολογισμού σε μια Ευρώπη που αλλάζει" και η γενικότερη προβληματική αφορούσε τη μεταρρύθμιση της δομής, των προτεραιοτήτων και του προσανατολισμού των δαπανών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις ενός σύγχρονου παγκοσμιοποιημένου περιβάλλοντος.

Τελευταία ανανέωση ( 23.09.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχή < Προηγ. 11 12 13 14 15 16 17 Επόμ. > Τέλος >>

Αποτελέσματα 106 - 112 από 115
 
Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής
 
  Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής   Μαργαρίτης Σχοινάς  - Ευρωβουλευτής  
   
© 2024 Μαργαρίτης Σχοινάς - Ευρωβουλευτής
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla